HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Başbakan ödülleri geri vermeyecek

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, Yahudi örgütü ADL tarafından verilen “Üstün Cesaret Ödülü”nü geri vermeyeceğini söyledi.

CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a, “10 Haziran 2005’te New York’ta Yahudi örgütü ADL’nin verdiği Abraham Foxman’dan almış olduğunuz ‘Üstün Cesaret Ödülü’nü ve almış olduğunuz ‘Üstün Cesaret Madalyası’nı iade etmeyi düşünüyor musunuz” diye sordu.

Köktürk'ün soru önergesine yanıt ise Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'ndan geldi. Davutoğlu, ödüllerin iadesini gerektirecek bir neden bulunmadığını belirterek, şöyle dedi:

“‘Courage to Care’ ödülü, İkinci Dünya Savaşı sırasında Yahudilerin hayatlarını kurtaran Avrupa’nın çeşitli şehirlerinde görevli diplomatlarımız anısına, Anti-Defamation League (ADL) tarafından Haziran 2005’te verilen bir şükran ödülüdür.

‘Profiles in Courage’ ödülü ise Ocak 2004’te American Jewish Congress (AJC) tarafından, ülkemizin demokratik değerine bağlılığı ve teröre karşı cesur mücadelesi nedeniyle verilmiştir. Nitekim ödül töreni Kasım 2003’te İstanbul’da yabancı bir banka şubesine ve iki sinagoga yapılan saldırılardan kısa bir süre sonra düzenlenmiştir.

Veriliş gerekçeleri yukarıda izah olunan bu ödüllerin iadesini gerektirecek bir neden bulunmamaktadır.”(ANKA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler