HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan: Atatürk posterini niye sallıyorsun?

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Aydın'da partisince düzenlenen mitingde konuşma yaptı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan: Atatürk posterini niye sallıyorsun?

Başbakan Erdoğan, geçmişte Adnan Menderes’e yapılmak istenenin, bugün kendisine yapılmak istendiğini söyledi. Erdoğan, yolda kendisine Atatürk posteri sallayanlara tepki gösterdi.

Başbakan Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle;

30 Mart'ta CHP'ye verilecek her oy, Menderes'i ve onun eserlerini, Menderes'in verdiği mücadeleyi aynı zamanda yok farz etme anlayışıdır, zihniyetidir.

Merhum Adnan Menderes’e, Demokrat Parti’ye ne yapılmak isteniyorsa, aynısı bugün de AK Parti’ye yapılmak isteniyor. Gazetelerin manşetlerine bakın, 27 Mayıs öncesiyle aynı manşetleri göreceksiniz. CHP'nin tavrına bakın, 27 Mayıs öncesindeki gibi aynı gerilim siyasetini yürüttüğünü göreceksiniz. İşverenlere, bazı sendikalara, bazı sivil toplum örgütlerine, bazı gençlik hareketlerine bakın, bire bir 27 Mayıs öncesinde ne varsa bugün de aynısı var.

O gün Menderes'e 'diktatör' dediler, şimdi bana diyorlar. O gün Menderes'e 'hürriyet düşmanı' dediler, bugün aynısını bana söylüyorlar. O gün Menderes'e 'gençleri öldürdü, öldürüyor' dediler, aynısını bana söylüyorlar. Hatta Menderes'e 'kıyma makinelerinden geçirip cesetlerini saklıyor' dediler. O gün de Menderes'e en alçakça yolsuzluk iftiralarını, en edepsiz iftiraları attılar, aynını şu anda bana yapıyorlar. Kim? CHP'nin başındaki Kılıçdaroğlu ve avaresi.

30 Mart’ta bunlara hesap sormayacak mısınız? Menderes’e yapılanların hesabını 30 Mart’ta sormaya var mıyız?

(Burak Can’ın öldürülmesi) DHKP-C, ‘ben öldürdüm’ dedi. Kılıçdaroğlu, ‘elektrikler söndürüldü, hükümet bunu ortaya çıkarsın’ diyor. Orada 42 mermi kovanı bulundu. Utanmadan bunun faturasına da başbakana çıkarıyorsun. Bunlarda iftiranın bini bir para.

(Fethullah Gülen’e) Niye orada duruyorsun? İki yıl önce davet yaptım, gel dedim. Niye gelmiyorsun? İnşallah bu tuzakları 30 Mart’ta bozuyoruz. Sandıklara sahip çıkacağız. Kuş uçurtmayacağız. Bunlar her türlü oyuna başvurabilirler.

'ATATÜRK POSTERİNİ BANA NİYE SALLIYORSUN?'

Gelirken birileri bana Atatürk posteri sallıyor. Bana niye Atatürk posteri sallıyorsun? Laf üret, iş üret. Paraların üzerinden Atatürk’ün resmini kaldırıp, İnönü’nün resmini alan partisin. Sizin geçmişiniz kirli. Camileri ahıra, depoya çevirdiniz. Demokrasiye değil, darbelere bağlandınız.

12 yıl boyunca çetelerle çok kararlı şekilde mücadele ettik. Bu mücadeleden asla taviz vermeyeceğiz hiç endişeniz olmasın. En son çete paralel yapı. Bu çeteyi de bitireceğiz. Hiç endişeniz olmasın bunları tasfiye edeceğiz. Devletimize, ulusal güvenliğimize tehdit oluşturan bu yapıyı tasfiye edeceğiz, iki kere iki dört.

İki tane gazete haber yapıyor. Benim oğluma bir sitede evi olduğuna dair haber yapmışlar. Davayı açtık. Bunlarda yalan var, iftira var. Sen nasıl din istismarı yapıyorsun? Pensilvanya’daki yeni Ergenekon’la da mücadele edeceğiz.

Biz 12 yıl boyunca işimize baktık, bundan sonra da işimize bakacağız.

Bunlar ayrımcı, bunlar kaymak takımın partisi bu CHP. Ne diyorlar 'Beyaz Türklermiş' onlar, biz de 'zenciymişiz'. Ben kabul ettim. Eğer bu milletin hizmetkarı olmak zenci olmaksa ben zenciyim. Çünkü Allah, 'Ne beyazın siyaha ne siyahın beyaza üstünlüğü yoktur' diyor. 'Üstünlük Hakk'a yakınlıkla ölçülür, belirlenir' diyor."

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler