HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Başbakan Yardımcısı Arınç'tan terör açıklaması

Bülent Arınç terörle mücadelenin devam edeceğini belirterek "Bunu en akıllı biçimde yapacağız. Elbette bugüne kadar yaptıklarımızı, bundan sonra yurtiçinde ve yurtdışında sürdürmeye kararlıyız" dedi.

Arınç, Altındağ Belediyesi tarafından Alemdağ Mahallesi'nde yaptırılan Diriliş Camisi'nin açılış törenine katıldı.

Cuma namazı öncesi gerçekleştirilen törende konuşan Arınç, terör olaylarına dikkati çekti.

Terörle etkin bir mücadele yürütüldüğünün altını çizen Bülent Arınç, "Polisimizin, askerimizin, masum vatandaşımızın hayatına alçakça tasallut eden hainlere karşı, bazen uçaklarımızla, bazen toplarımızla, bazen askeri timlerimizle, bazen özel harekatçılarla, istihbarat gücümüzle mücadele ediyoruz" dedi.

Bu mücadele başarılı olduklarını bildiren Arınç, şöyle devam etti:

"Ancak görüyorsunuz ki askerimizin, polisimizin karşısına mertçe çıkamayan bu hainler, kalleşçe pusular kurmaya, masum insanları evinde uyurken, telefon kulübesinde telefon ederken veya eşiyle yemeğe giderken arkasından dolanarak, kahpece, alçakça şehit ediyorlar. Bugün de bu şehitlerimizden birinin cenazesi Kocatepe Camisi'nden kalkıyor. Diğer şehit cenazeleri muhtelif illerden kalkacak. Sayın Başbakanımız ve bazı bakanlarımız orada olduğu için ben de bu güzel mahallemizin camisinin açılışında sizlerle birlikte olmaya geldim. Bütün şehitlerimize Rabbim rahmet eylesin. Biz onların aziz hatıralarını hep yad ediyoruz ve inşallah bu cenazeler son cenazeler olsun. Askerimizin, polisimizin, vatanın bölünmemesi, insanlarımızın can ve mal güvenliği tehlikeye düşmemesi, bu cennet vatanda, huzurla güvenle yaşamamız için hayatlarını feda ettiklerini biliyoruz. Hem bugünün şehitlerine, hem geçmişin şehitlerine Allah'tan rahmet diliyoruz, onların rahmeti hepimizi kapsasın inşallah."

Şehitlik mertebesinin yüce bir mertebe olduğunu dile getiren Arınç, şehitlerin ailelerine de sabırlar diledi. Arınç, "Ülkemizin bekası için terörle ve teröristle mücadele devam edecek. Bunu en akıllı biçimde yapacağız. Elbette bugüne kadar yaptıklarımızı, bundan sonra yurtiçinde ve yurtdışında sürdürmeye kararlıyız" diye konuştu.

- "Gayrinizami bir savaş..."

Arınç, ülkede "gayrinizami bir savaş "olduğunu söyleyerek şunları kaydetti: "Eğer savaş demezseniz yüksek yoğunluklu bir çatışma var. Hangisini kullanırsanız kullanın. Burada asimetrik bir savaştan, yani kuralları, gücü belli olan bir savaştan bahsetmiyoruz. Konvansiyonel silahlar kullanılmıyor. Bizim askerimiz asker, polisimiz polis ama onlar bazen kadın kıyafetinde, bazen yerel kıyafetlerle saklanarak, pusu kurarak, arkadan dolanarak bizim güvenlik güçlerimizi maalesef alçakça katletmeye çalışıyorlar. İnşallah bu mücadelede başarılı olacağız. Moralinizi bozmayın, üzüntü hepimizin üzüntüsüdür. Moralimiz bozulursa, terör örgütleri ve eylemcileri memnun olurlar. O yüzden şehitlerimizin cenazeleri kalkarken dahi kadınımızın, erkeğimizin, çocuklarımızın asil duruşuna hepimizin saygı gösterelim. Bundan istifade etmeye çalışanlara, rantçılara da fırsat ve prim vermeyelim. Elden gelen yapılıyor."

Türkiye'nin 78 milyon nüfusu bulunduğunu hatırlatan Arınç, herkesin başına bir polis veya jandarma dikilemeyeceğini belirtti.

Arınç, "İnanın bu işlerden sorumlu bir bakan arkadaşınız olarak, Terörle Mücadele Yüksek Kurulu Başkanı olarak söylüyorum, aklınıza ne gelirse, fikrinize ne düşerse hepsini fazlasıyla yapıyoruz. Ama bazen olacak oluyor, engelleyemiyoruz. Eğer hadise olmuşsa, ya yakalamak adaletin önüne çıkarmak veya bir çatışmaya girilmişse canlarına okumak da görevimiz" değerlendirmesinde bulundu.

- "Milletimiz onları görsün ve onlara karşı hak ettikleri sözleri söylesin"

Amaçlarının terör örgütlerinin eylemlerine fırsat vermemek olduğunu tekrarlayan Bülent Arınç, sadece örgütlere değil onlara destek olan ve onları alkışlayan "alçak ellerin" de kırılmasını sağlayacaklarını söyledi. Arınç, "Hangi dil bunları alkışlıyorsa hangi el bunların arkasını sıvazlıyorsa milletimiz onları görsün ve onlara karşı hak ettikleri sözleri söylesin" dedi. Bu sözleri söylediği için birileri tarafından eleştirildiğini dile getiren Arınç, şu ifadeleri kullandı:

"Ben hiçbir kadına, hiçbir kadının hayat hakkına karşı çıkmış bir insan değilim. Ama Meclis'te iki soru sordum, bunun cevabını hala alamadım, bunun cevabını veremeyenler de bana hakaret ederek günlerini geçiriyorlar. O soruyu Alemdağ Mahallesi'nden bir kez daha soruyorum; Ceylanpınar'da, evinde uyumakta olan iki genç polisimize kapıdan veya pencereden girerek, henüz soruşturma safhasında, uykudayken enselerine kurşun sıkarak öldüren katiller kendilerini üstlenerek ifade ettiler, 'Biz HPG unsurlarıyız' yani PKK'nın bir kolu. Şimdi bunlar bunu üstlendi, biz de cezalarını vereceğiz, soruşturma devam ediyor, gözaltına alınanlar var. Bir Binbaşımız Malazgirt'te eşi ve çocuğuyla bir eve yemeğe gitti. Yemekten çıktı arabasında vuruldu. Onu da yine PKK üstlendi."

- "Siyasetçilerin de teröristle mücadelede hükümetimize destek vermeleri gerekir"

Bülent Arınç, kendisinin de Meclis'te bunlardan hiç bahsetmeyenlere, isimlerini ağzına bile almayanlara dönüp, "Bu iki alçakça cinayeti PKK üstlendiğine göre, siz ne için bunları lanetlemiyorsunuz? Niçin bu PKK terörüne karşı çıkmıyorsunuz da bu insanlardan 'gerilla' diye bahsediyorsunuz" dediğini anımsatan Arınç, gürültünün de oradan koptuğunu söyledi. Arınç, şu değerlendirmede bulundu: "(Lanetliyoruz, kınıyoruz) diyemediler. Cav cav cav konuşan bir kadına da 'Artık sus hanımefendi' demeyi neredeyse bana bir suç olarak gördüler. Benim, 'PKK teröristlerini niye kınamıyorsunuz, lanetlemiyorsunuz?' sözüme verdikleri cevap, 'Sen bir kadına nasıl sus dersin.' Peki o kadıncağız ne diyordu, 'Sus bunları konuşma, PKK'yı bilmem ne yapma.' Arkadaşlar kusura bakmasınlar. Burada PKK'nın bizzat üstlendiği cinayetleri lanetleyemeyen, 'PKK terörist bir örgüttür' diyemeyenlerle onlarla ne derse desin, paylaşacak hiçbir ortak değerimiz yoktur. Milletimiz onları çok iyi tanıyor ve 'Onların eğer Meclis'teki uzantıları olarak biz görevlendirildik ve seçildik' diyorlarsa, biz de onları millete havale ederiz. Ben inanıyorum ki o partinin de o milletvekillerinin de aldığı yüzlerce, binlerce oyun içinde 'Evet PKK bu cinayetleri yapsın biz de onları alkışlayalım' diyen bir kişi yok. O yüzden siyasetçilerin de teröristle mücadelede hükümetimize, parlamentomuza destek vermeleri gerekir. Onların desteği olmasa bile biz terörizmin hakkından geleceğiz inşallah ama insanlık onu gerektirir ki bir alçakça cinayete bile üzülsünler, bunu yapan failleri lanetlesinler bizim için o bile yeterli. Bunu yapmayan insanlarla paylaşacağımız hiçbir şey yoktur."

Şehitleri rahmetle anan Arınç, "Görev başındaki bütün güvenlik güçlerimizi de Rabbim bunların şerrinden, bunların zulmünden, alçaklığından korusun ve bu cinayetleri yapanları Rabbim Kahhar ismiyle kahretsin" ifadelerini kullandı.

Arınç daha sonra açılışı yapılan camide Cuma namazını kıldı.

Törene Bediüzzaman Said-i Nursi'nin talebelerinden Sait Özdemir de katıldı.

(AA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler