HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Başbakan Yardımcısı Atalay, Kırıkkale'de

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay Kırıkkale'de açıklama yaptı

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, "Biz Ehli Sünnet olarak şuna inanırız; Kur'an'ın ve sünnetin ışığında İslam yaşanır. Onun için Hz. Peygamber'in hayatını öğrenmek çok değerlidir" dedi.

Kırıkkale Müftülüğü tarafından Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen Kutlu Doğum Haftası programı, saygı duruşunda bulunulması, İstiklal Marşı okunması ve Ankara Kocatepe Camii İmam Hatibi hafız Adem Kemaneci'nin Kur'an-ı Kerim okumasıyla başladı.

Başbakan Yardımcısı Atalay, programda yaptığı konuşmada, Kutlu Doğum Haftası'nın hayırlı bir uygulama ve gelenek olduğunu söyledi.

Bu haftanın Hz. Muhammed'in hayatını anlamaya ve anlatmaya vesile olduğunu belirten Atalay, Kutlu Doğum Haftası'nın her yıl ayrı bir teması ve konusunun olduğuna dikkat çekti.

Atalay, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın bunu Türkiye genelinde çok güzel organize ettiğini belirterek, şöyle konuştu:

"Dinimizin kaynağı ikidir. Bir Kur'an, bir sünnet. Sünnet Hz. Peygamber'in hayatıdır, söyledikleridir, yaşadıklarıdır. Ve din bundan oluşur. Tabi ki 'içtihat, icmaa' gibi bunlardan kaynaklanan katkılar, unsurlar vardır. Ama biz Ehli Sünnet olarak şuna inanırız; Kur'an'ın ve sünnetin ışığında İslam yaşanır. Onun için Hz. Peygamber'in hayatını öğrenmek çok değerlidir. Çocuklarımıza mutlaka Hz. Peygamber'in hayatını anlatan bir kitap okutalım. Şu anda piyasada bu manada kitap çoğaldı. Çok değişik açılardan onlarca kitap var. Bu Kutlu Doğum Haftası bu tür programlara vesile oluyor. Salonlarda başka konuşmalar yapılıyor, Hz. Peygamber'in hayatının başka boyutları anlatılıyor, aynı zamanda bir eğitim haftası oluyor."

Bütün okullara seçmeli ders olarak Siyer-i Nebi dersinin konulmasının hükümetin yaptığı hayırlı işlerden biri olduğunu kaydeden Atalay, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Evvelden Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersi vardı. Ama şimdi bütün okullarda Kur'an-ı Kerim ve Siyer-i Nebi dersi var. Ve çocuklarımız, velilerimiz istediğinde çocukları o dersi alıyor. Böylece sadece İmam Hatip Lisesinde değil, genel ortaokul ve lisede de çocuklarımız hem Hz. Peygamber'in hayatını öğreniyor, hem de Kur'an-ı Kerim öğreniyor. Rabbimize hamdolsun."

Bu yılki Kutlu Doğum Haftası temasının "samimiyet" olduğuna değinen Atalay, "Hz. Peygamber'in şöyle bir hadisi vardır. "Din samimiyettir." Din ihlastır. Herkes kendi ihlasını kendisi bilir. Bir de Rabbim bilir. İhlas çok önemli. İnsanları kandırmayacaksın, takiyye yapmayacaksın, yalan söylemeyeceksin. Takiyye haramdır bizde, yalandır. Farklı görünmeyeceksin. Hiç kimseyi kandırmayacaksın. Müslüman dediğinde örnek, tertemiz, kimseyi aldatmaz" diye konuştu.

Programa, Başbakan Yardımcısı Atalay'ın yanı sıra, Vali Ali Kolat ve eşi İlksen Kolat, Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Yıldız, Müftü Bekir Gerek, davetliler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Program, mehteran gösterisi, ilahi dinletisi ve semazen gösterisi, Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesi ve diğer etkinliklerle devam etti. (AA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler