HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Başbakan Yıldırım: 1 tankımızın isabet aldığı bilgisi var

Başbakan Binali Yıldırım, "Fırat Kalkanı harekatı sırasında 1 tankımızın isabet aldığı bilgisi var, ancak teyit edilmedi" demişti. TSK, açıklama yaparak bilgiyi kesinleştirdi

Başbakan Yıldırım: 1 tankımızın isabet aldığı bilgisi var

Partisinin MYK toplantısı öncesinde konuşan Yıldırım'ın açıklamalarından öne çıkan başlıklar şöyle:

"Ümit ederim ki bu bayram sadece ülkemiz için değil, bölgemiz için de güzel günlerin habercisi olur. Ülkemizde geçtiğimiz 1.5 ay içerisinde fevkalade olaylar oldu. Büyük bir darbe girişimini milletimiz cesareti ile Cumhurbaşkanımız ve hükümetimiz dirayetiyle bertaraf etti. Ülkemizde birliği beraberliği yok etmeye çalışan terör örgütüyle amansız mücadelemiz sürüyor.

Hudutlarımızın güvenliği sağlanana kadar, milletimize yönelen tehditler tamamen yok olana kadar Suriye'de güvenli alan oluşturma operasyonu devam edecek, Fırat Kalkanı operasyonundan bahsediyorum.

Bir tankımızın isabet aldığı yönünde bilgiler var, henüz teyit edilmiş bir bilgi var.

KHK'lerle öncelikle yayınlananlarda FETÖ irtibatlı kamuda istihdam edilenlerin memuriyetten çıkarılması yönünde bir karar alındı ve uygulamaya konuldu. Bölücü terör örgütünün faaliyetlerine katılmış, aracılık yapmış olan yerel yöneticiler ve memurlar olmak üzere benzer bir uygulamayı da başlatmış bulunuyoruz.

İlk uygulaması Milli Eğitim Bakanlığı'nda başladı. Diğer kamu görevlileri için de benzer uygulamalar yapılacak.

Bizim Cerablus'taki işimiz ülkemizin güney hudutlarını emniyet altına almak. Terör grupları zaman zaman sınırlarımız içerisindeki bölgelere roket ve füze gönderiyorlar. Şu ana kadar 29 civarında vatandaşımız hayatını kaybetti. Tehditleri ortadan kaldırmak için ÖSO'ya destek vererek bir operasyona başladık.

Bu operasyonun amacı Suriye'nin toprak bütünlüğünü bozmak değil. Bu iki hususu yüzde yüz sağlayıncaya kadar devam edecek. Sadece DAEŞ değil, diğer terör gruplarıyla PYD ile mücadelemiz sürecek."

Başbakan'ın konuşmasından saatler sonra acı haber geldi. TSK açıklama yaparak Yıldırım'ı doğruladı. Yapılan açıklamada IŞİD'in bir Türk tankını vurduğu ve 3 askerin şehit olduğu, 1 askerin ise yaralandığı belirtildi.


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler