HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Başbakan Yıldırım: 29 zanlı gözaltında, farklı ülke vatandaşı olanlar var

Başbakan Binali Yıldırım, Atatürk Havalimanı'ndaki terör saldırısı ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Başbakan Binali Yıldırım, Atatürk Havalimanı'ndaki terör saldırısını gerçekleştiren teröristlere aracılık edenlerin ve teröristleri azmettirenlerin belirlendiğini açıklayarak, "29 zanlı gözaltında bulunuyor. Farklı ülke vatandaşı olanlar var. Bütün ihtimaller değerlendiriliyor" dedi.

Başbakan Yıldırım, iftara katılacağı Eskişehir'e gitmek üzere, Osman Gazi Köprüsü'nü kullanarak Yalova'ya geçti. Yıldırım, Osman Gazi Köprüsü açıldıktan sonra ilk kez vatandaşlarla birlikte köprüyü kullandı. Başbakan Binali Yıldırım, Osman Gazi Köprüsü’nü geçtikten sonra Yalova’ya bağlı Altınova İlçesi yakınlarındaki köprü çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Başbakan Yıldırım, İstanbul Atatürk Havalimanı'nda meydana gelen ve 44 kişinin ölümüyle sonuçlanan terör saldırısına ilişkin son bilgileri paylaşarak, "Şu anda çok yönlü olarak bu saldırıyı yapanlar, onlara aracılık edenler, azmettirenler belirlenmiş durumda. 29 zanlı gözaltında bulunuyor. Zaman ilerledikçe detaylar ortaya çıkacak. Farklı ülke vatandaşı olanlar var. Bütün ihtimaller değerlendiriliyor" dedi.

'ÇOK DAHA FARKLI GELİŞMELERİ BAŞKA ÜLKELERLE DE YAŞAYACAĞIZ'

Türkiye ile Rusya arasında başlayan normalleşme süreciyle ilgili değerlendirmede bulunan Başbakan Yıldırım, önümüzdeki günlerde farklı gelişmelerin başka ülkelerle de yaşanacağına işaret ederek, şöyle konuştu:

"Beklenen buydu. Ama bu konuda her iki ülkenin ne kadar samimi olduğu, ne kadar halklarının beklentilerine duyarlı olduğunu bir kez daha gördük. Rusya ezeli komşumuz. İlişkilerimizin geçici bir süre bozulması hiçbirimizin istediği bir şey değildi. Ama o günler geride kaldı. Biz hep şunu söylüyoruz. Zaman dostlukların artırılması düşmanlıkların azaltılması zamanıdır. Akdeniz’i ve Karadeniz’i çevreleyen bütün ülkelerle dost olmak, kardeş olmak onlarla krizler yerinefırsatları değerlendirmek, ticaretimizi arttırmak, kültürel alışverişlerinizi geliştirmek, turizmi geliştirmek, karşılıklı yatırımları arttırmak daha öncelikli hedefimiz olacak dedik ve bunun içinde çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz. Eminim ki önümüzdeki günlerde çok daha farklı gelişmeleri başka ülkelerle de birlikte yaşayacağız. Türkiye'nin bölgede güven ve istikrar adası olduğunu cümle alem biliyor birçok mazlum milletler sıkıntı acı çeken milletler umut olarak Türkiye'yi görüyorlar.İşte biz bu yüzden memleketlerinden canını kurtarmak için ayrılmak zorunda kalan milyonlarca insanı, Suriyeli’yi Iraklıyı, başka ülkelerden gelen insanları bağrımıza bastık. Onları en güzel şekilde ağırlıyoruz. Bu bir insanlık gereğidir. Bizim inancımızın gereğidir bu. Dünyanın birçok ülkesi bunu anlayamayabilir ama bizim kültürümüzde bizim inancımızda darda zorda olanlara yardım etmek vardır. Her şey para değil, her şeyi menfaat değil.Önemli olan insanların huzuru mutluluğu. Onların sıkışık anlarında yanında olmamız."

GAZZE'YE YARDIM

Gazze’ye giden geminin limana ulaştığını da kaydeden Yıldırım, "Gazze gemisi limana ulaştı. İsrail'le varılan mutabakat çerçevesinde bir normalleşme süreci başlamışoldu. Bu çerçevede Gazze'de yaşayan 1.5 milyondan fazla Filistinli kardeşimizintemel ihtiyaçlarını görmek, onların bayram sevincine ortak olmak, acılarınıpaylaşmak için ülkemizden çeşitli hayır sahipleri, devletimiz, AFAD ve Kızılayorganizasyonunda 10 bin tonu aşkın bir insani yardımla bir gemi gönderdi ve şimdigemi yanaştı, oradan da dağıtımı yapılacak. Kardeşlerimizin bayrama, çocuklarınözellikle bayrama biraz üzüntülerini, hüzünlerini azaltarak girmelerini sağlamakbizim en büyük sevincimiz olacak millet olarak" diye konuştu.

OSMAN GAZİ VE ÇANAKKALE KÖPRÜSÜ

Osman Gazi Köprüsü’yle ilgili değerlendirme de yapan Yıldırım,"50 yıl konuşuldu, ama 3.5 yılda muhteşem bir eser inşa edildi" dedi. Osmangazi Köprüsü ile ilgili söylenecek çok şey olduğunu kaydeden Yıldırım, "Muhteşem bir eser. Ülkemizin şanına yakışır bir eser. Dünyanın 4. büyük köprüsü. 3.5 yıl gibi kısa sürede inşa edildi. 50 yıl konuşuldu ama 3.5 yıl da inşa edildi. Tabi her şeyden önce milletimizin hayatını kolaylaştıran, yaşam kalitesini artıran, zamanını yollarda tüketmesinin önüne geçen bir eser. Şimdi şurada 5 dakika önce Gebze’deydik 5 dakika sonra Altınova’da gazetecilerle sohbet ediyoruz. Bundan daha güzel bir şey olabilir mi?" dedi.

Çanakkale için de sevindirici haber veren Yıldırım, "Çanakkale'ye de inşallah Çanakkale 1915 Köprüsü'nüyapacağız. Önümüzdeki yıl 18 Mart Çanakkale şehitlerini anma yıl dönümünde,inşallah ilk kazmayı vurmayı hedefliyoruz" diye konuştu.

DHA

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler