HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Başbakan Yıldırım: CHP'den bazıları bu yalanı söylüyor

Başbakan Binali Yıldırım AK Parti'nin Afyonkarahisar Kampı'nın açılış konuşmasını yaptı

Başbakan Yıldırım: CHP'den bazıları bu yalanı söylüyor

Başbakan Yıldırım'ın açıklamalarından satırbaşları:

15 Temmuz darbe girişiminin ardından ilk istişare ve değerlendirme toplantımızı gerçekleştiriyoruz. Şehitlerimizin, gazilerimizin hüznüyle aynı zamanda 15 Temmuz şanlı direnişinin yol göstericiliğiyle gerçekleştiriyoruz.Kahramanları asla unutturmayacağız.

Kazan'ın Kahraman olması ve 15 Temmuz'un resmi tatil ilan edilmesi ile ilgili teklifimiz komisyonda kabul edildi. Önümüzdeki hafta Genel Kurul'a gelecek. Kazan ilçesine böyle bir paye verilmesi diğer ilçelerimizi unuttuğumuz anlamına gelmiyor. Her ilçemiz yiğitçe bir direniş gösterdi. Kazan darbenin merkez üssü olması nedeniyle sembol oldu. Hiçbir ilçemiz diğerinden daha az fedakar değildir. Hiçbir şehitlerimiz birbirinden daha az değerli değildir. Gazilerimiz de aynı şekilde. Hepimiz gücümüz, imkanımız nispetinde bu vatan için mücadele ettik. Rabbim içimizden bazılarını şehadetle, bazılarını gazilikle onurlandırdı.

BUNLAR ASKER KILIĞINA GİRMİŞ TERÖRİSTLERDİR

TSK Kurtuluş Savaşı, Cumhuriyetin kuruluşu ve sonrasında olduğu gibi TBMM'nin emri altındadır. Bir grup TBMM'ye silah doğrultuyorsa o asker Türk askeri değildir. Silahını emir aldığı yere, Gazi Mustafa Kemal'in hatırasına doğrultmuştur. Mehmetçik millete silah çekmez, asker kılığına girmiş teröristlerdir. Mehmetçiğin yeri düşmana karşı olan noktadır. Bunu sadece 15 Temmuz darbecileri için söylemiyorum. Milli iradeye göz diken herkes bu aziz milletin değil, milletin düşmanlarının yanında olmuştur. Milletin vekillerine kim el uzatırsa cevabını almıştır, alacaktır.

BU MÜCADELEDEN DE BÜYÜK BİR ZAFERLE ÇIKTIK

2001 yılında Afyonkarahisar'dan cumhuru ve cumhuriyeti birlikte büyütmek için yola çıktık. 2001'de Cumhuriyetimiz 79 yaşındaydı. 79 yıllık birikimin üzerine iki kat bazı alanlarda 10 kat daha birikim ekledik. En önemlisi Cumhuriyetimizi cumhurla bir araya getirdik. Tüm vesayet kurumlarına karşı mücadele verdik. Bu mücadeleden de büyük bir zaferle çıktık.

CHP'DEN BAZILARI BU YALANI SÖYLÜYOR

Ankara Valiliği geçtiğimiz günlerde güvenlik nedeniyle 30 Kasım'a kadar toplantı ve gösterilere kısıtlama getirdi. Bunun tek gerekçesi güvenlik. Şimdi CHP'den bazıları 'AK Parti 29 Ekim kutlamalarını, 10 Kasım anmalarını engellemek için bu kararı aldı' diye yalan söylüyor. Bizim Cumhur ile, Cumhuriyet ile sevgimizi siz mi sorgulayacaksınız. Bunu ölçecek kalibrede misiniz? Cumhuriyet hizmetle büyür. CHP'nin 93 yılda yaptıkları ile AK Parti'nin 14 yılda yaptıklarını yan yana yazalım.


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler