HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Başbakan Yıldırım: Orada burada caka satıyorlar

Başbakan Binali Yıldırım, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'ni eleştirerek, "Eskişehir'de alt üst geçitler var. Zannedersiniz ki belediye yaptı. Orda burada caka satıyorlar." dedi.

Başbakan Binali Yıldırım, terörün sadece Türkiye'ye değil dünyanın bir çok yerinde katliamlar yaptığını belirterek, "Uluslararası camiaya bir kez daha buradan sesleniyorum. Benim teröristim iyi, seninki kötü anlayışını artık bırakalım, bu tehlike bütün ülkelerin önündeki en büyük tehdittir, en büyük tehlikedir. Onun için teröre karşı ama, fakat demeden, şart ortaya koymadan bir olmamız gerekiyor, beraber olmamız gerekiyor, teröre gereken cevabı vermemiz gerekiyor" dedi.

Başbakan Binali Yıldırım, Yalova'dan akşam saatlerinde 'OBA' helikopteriyle Eskişehir'deki Muharip Hava Kuvveti ve Hava Füze Komutanlığı'na geldi. Başbakan Yıldırım burada ilk olarak Muharip Hava Kuvveti ve Hava Füze Komutanı Korgeneral Mehmet Şanver'i ziyaret etti. Yıldırım daha sonra Eskişehir Valiliği'ne gelerek Vali Azmi Çelik'le bir süre görüştü. Yıldırım, Vali Çelik'i ziyaret ettikten sonra Vilayet Meydanı'nda düzenlenen toplu açılış törenine katıldı.

Başbakan Yıldırım'ın katılımıyla gerçekleştirilen toplu açılış töreni ve iftarın yapıldığı Vilayet Meydanı'nda polisler geniş güvenlik önlemi aldı. Polisler, helikopterle Vilayet Meydanı'nı havadan kontrol altında tuttu, 3-G ile canlı video kamera çekimi yaparak bu görüntüleri oluşturulan kriz merkezine gönderdi.

Vilayet Meydanı'ndaki toplu açılış törenine Başbakan Binali Yıldırım'ın yanısıra Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Vali Azmi Çelik ile çok sayıda kişi katıldı. Başbakan Yıldırım törende yaptığı konuşmada Eskişehir'in dünürü olmaktan gurur duyduğunu söyledi.

İlk yüksek hızlı treni Eskişehir'e getirdiklerini, bölünmüş yollar ve köprülü kavşaklar yaptıklarına belirten Binali Yıldırım, "Yol medeniyettir, su medeniyettir, medeniyet ülkenin geleceğidir. Muasır Medeniyetler seviyesine Gazi Mustafa Kemal'in işaret etiği o hedefe laf üstüne laf koymakla değil taş üstüne taş koymakla gidilir" dedi.

'BİR UZUN ADAM GELDİ, BURAYA KÖPRÜ YAPACAĞIZ DEDİ'

Başbakan Yıldırım, perşembe günü açtıkları Osmangazi köprüsü ile ilgili olarak da "1970'li yıllardan beri körfeze köprü yapılacak diye laf laf. Hükümetler geldi, hükümetler gitti,bakanlar geldi gitti, değişen hiç bir şey olmadı. Ama bir uzun adam geldi Recep Tayyip Erdoğan. Dedi ki, 'buraya köprü yapacağız, bu körfez çilesini, bugemi kuyruklarını bitireceğiz' dedi. Yaptık mı? 3.5 senede dünyanın en uzun köprüsünü Marmara'nın kuzeyi ile güneyi arasında bir gerdanlık gibi işleyerek bitirdik. Açtık Perşembe günü. Bayrama seyrana gidenler bayram ediyor. 3 dakikada denizi üstünden geçiyor yola devam. Sevdikleri ile bayramlaşmak için rahat konforlu yolculuk yapıyor" diye konuştu.

'TERÖR KÜRESEL BİR TEHDİTTİR'

Terörün sadece Türkiye'ye değil dünyanın bir çok yerinde katliamlar yaptığını ifade eden Binali Yıldırım, teröre karşı birlik olunması gerektiğinin söyledi. Yıldırım, şöyle davam etti:

"Bugünlerde zor bir dönemden geçiyoruz. Perşembe günü masum insanları hava limanında, hunharca katleden, beyinleri satılmış terör makinaları bugün de Bağdat'ta marifetlerini gösterdiler, Bağdat'ta patlamada 80'in üzerinde masum. İnsanın hayatına kastettiler. Hep diyoruz ki terör küresel bir tehdittir, terörün dini olmaz, mezhebi olmaz , meşrebi olmaz, terör nerede kimi bulacağını asla bilmezsiniz, bir gün Brüksel'de, bir gün Londra'da, bir gün İstanbul'da, bir gün Paris'te, bir gün Bağdat'ta, bir gün Ankara'da ansızın karşınıza çıkar. Uluslar arası camiaya bir kez daha buradan sesleniyorum. Benim teröristim iyi, seninki kötü anlayışını artık bırakalım, bu tehlike bütün ülkelerin önündeki en büyük tehdittir, en büyük tehlikedir. Onun için teröre karşı ama, fakat demeden, şart ortaya koymadan bir olmamız gerekiyor, beraber olmamız gerekiyor, teröre gereken cevabı vermemiz gerekiyor."

HASSASİYET GÖSTEREN ÜLKELERE TEŞEKKÜR

Perşembe günü İstanbul'da yaşanan terör olayında 9 farklı ülke vatandaşının hayatını kaybettiğine dikkati çeken Başbakan Yıldırım, "Kendi vatandaşlarımız var. Yaralılar oldu. Ölenlere rahmet diliyorum. Yaralılara acil şifa diliyorum. Ama bir şeyi göndük, güzel bir şeyi gördük. İstanbul terör olayından sonra bütün dünya bir oldu, tek yürek oldu, terörü aynı anda kınadılar. Hatta bayrakları bile bazı ülkeler yarıya indirdiler, Türkiye ile büyük bir dayanışma içerinse girdiler. Bütün bu hassasiyeti gösteren ülkelere de teşekkür ediyorum. Olması gereken de budur" dedi.

BÜYÜKŞEHİR PARALARI TIKIR TIKIR YABANCILARA VERİYOR

Eskişehir'deki Türkiye Lokomotif ve Motor Sanayi A.Ş.'nin (TÜLOMSAŞ) 100 yıllık geçmişi olduğunu belirten Binali Yıldırım, bu fabrikanın 2018 yılında yerli ve milli hızlı trenini yapacağını söyledi. Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Yılmaz Büyükerşen'i eleştiren Yıldırım şöyle konuştu:

"100 yıllık geçmişi olan TÜLOMSAŞ'ı da tekrar hayata döndürdük. Kapanmaya yüz tutmuş olan TÜLOMSAŞ bugün Avrupa'ya, Amerika'ya dünyanın bir çok yerine yeni nesil lokomotifler ihraç ediyor. En güzel vagonları yapıyor. TÜLOMSAŞ 2018'de yerli ve milli hızlı treni de yapan ve bir ilk başaran bir kuruluşumuz olacak. TÜLOMSAŞ Eskişehir'in yüzakı olmaya devam ediyor. Eskişehir'de TÜLOMSAŞ bunları yaparken Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı da yabancılardan tren setleri parçaların almaya devam ediyor. Paraları da tıkır tıkır yabancılara veriyor. Bunu da Eskişehirliler bilsin istiyorum. Bizim her şeyimiz var, Teknolojimiz de var, imkanımız da var. Dışarıya verecek bir kuruş da paramız yok. Çünkü içeride ihtiyacımız, daha fazla işe ihtiyacımız var. Daha fazla üretmeye ihtiyacımız var. Ekmeğimizi daha da büyütmeye ihtiyacımız var. Büyüyen etmeği adilce bölüşmeye ihtiyacımız var. Ekmeğimizi bölüşürüz, ama ülkemizi bölüşmeyiz. Ülkemizi böldürtmeyiz. Yolları böleriz, Türkiye'yi böldürtmeyiz. Yolları böldük, hayatları birleştirdik, yolları böldük gönülleri birleştirdik. Türkiye'nin doğusunu, batısını kuzeyini, güneyini bölünmüş yollarla donattık. Bölünmüş yollar artık hayat kurtarıyor. Eskişehir'de alt üst geçitler var. Zannedersiniz ki belediye yaptı. Orda burada caka satıyorlar. Benim bakanlığım döneminde Eskişehir'e 12 tane alt üst köprülü kavşak yaptık."

BAYRAM MÜJDESİ YARIN

Başbakan Yıldırım konuşmasının sonunda "Önümüzde bayram var. Yarından sonra bayram. Yarın arefe. Arefe gününde Bakanlar Kurulumuz sonrası bayram müjdesini de milletimizle paylaşacağız. Gerek doğuda, güneydoğuda, gerek Türkiye'de ekonomik teşvikler ve müjdeler. Esnafımıza, işçimize ve işverenimize, köylümüze, bütün toplum kesimlerinin hasretle beklediği müjdeyi de yarın vereceğiz" dedi.

Başbakan Yıldırım konuşmasının ardından Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek ve bakanlarla birlikte kurdeleyi keserek 47 tesisin toplu açılışını gerçekleştirdi. Yıldırım daha sonra Vilayet Meydanı'nda vatandaşlarla birlikte iftar yaptı.

DHA

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler