HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Başbakan Yıldırım, siyasi rüşvet sözlerine sert çıktı

Başbakan Binali Yıldırım, CHP'nin MHP'ye siyasi rüşvet teklif edildiği yönündeki açıklamalarına sert çıktı: "Sayın Bahçeli'yi, Sayın Devlet Bey'i tanıyamamışlar."

Başbakan Binali Yıldırım, cuma namazı sonrası gazetecilerin sorularını yanıtladı. Başbakan Binali Yıldırım, şunları söyledi:

"BUGÜN TAMAMLAMAYI ÜMİT EDİYORUZ"

Cuma hayırlı olsun, Allah milletimizi her türlü beladan korusun. İkinci tur oylaması yapılıyor 11 madde oylandı. Bugün tamamlamayı ümit ediyoruz ancak zaman zaman engellemeye yönelik faaliyetlere şahit oluyoruz. Demokratik sınırlar içinde yapılacak her türlü karşı duruş kabul edilebilir ancak milletin egemenliğinin kayıtsız şartsız olduğu gazi meclise yakışmayan davranışlar milletvekillerine de milletimize de haksızlıktır. Değerli milletvekillerimizin daha sakin daha usturuplu hareket içinde olması bizim de milletimizin de arzumuzdur. Milletin vaktini israf etmeye kimsenin hakkı yok.

"DEVLET BEY İLKELERİ OLAN MEMLEKETİN MENFAATİ SÖZ KONUSU OLUNCA HİÇBİR SİYASİ SAİK İLE HAREKET ETMEYEN BİR ZAT"

Siyasi etik siyasi rüşvet gibi kavramları kullananlar Devlet Bey’i tanıyamamışlar Devlet Bey ilkeleri olan memleketin menfaati söz konusu olunca hiçbir siyasi saik ile hareket etmeyen bir zattır. Kendisini de bu şekilde tanıdım. Geçmiş yakın siyasi tarihimizde önemli kriz anlarındaki duruşu bunun en güzel ispatıdır. Onun dışında sözler teklifin geçmemesi yönündeki anlamsız kampanyanın bir parçasıdır.

"MECLİS'İN SÖZÜ BİTECEK MİLLET KONUŞACAK"

("MHP'den kabineye bakanlar girebileceği şeklinde mi yorumlayalım" sorusu üzerine) Arkadaşlar gündemimiz anayasa değişiklidir. Kabul edildikten sonra Meclis'in sözü bitecek millet konuşacak kararını verecek ümit ediyorum ki millet değişikliği onaylayacak yönde karar verecektir. Şu anda bunun dışında gündemimiz yok. Konumuz budur.

"GEÇMİŞTE NE YAZIK Kİ YANLIŞ İŞLER OLDU, İKİ ÜLKE ARASINDA BİRAZ SOĞUKLUK YAŞANDI"

(ABD'nin seçilmiş başkanı Donald Trump'ın görevi devralması) Hayırlı olsun Trump’a başarılar diliyoruz. Dünyada yeni yönetimden beklentiler var. Küresel barış, huzur, güvenlik için dünyanın önde gelen ülkelerinden ABD’ye Rusya’ya önemli sorumluluk düşüyor. Türkiye’nin yaptığı barışı kalıcı hale getirme çabalarına daha fazla destek bekliyoruz. İki gün önce de beyan ettim; ABD, Türkiye, ortaklığının NATO’dan başlayan köklü bir geçmişi var. Geçmişte ne yazık ki yanlış işler oldu, iki ülke arasında biraz soğukluk yaşandı. Yeni yönetimde bunun ortadan kalkacağına inanıyoruz. 15 Temmuz alçak darbe girişimi mimarı olan FETÖ’nun iade edilmesi başta olmak üzere; Suriye’de Irak’ta Türkiye’nin başını ağrıtan terör gruplarına DEAŞ’la mücadele adı altında verilen desteğin durdurulması; ayrıca Türk milletinin ABD yönetimi hakkındaki olumsuz algısının düzeltilmesi yönünde adımlar atılacağını ümit ediyoruz. Beklentimiz budur. Trump’ı zorlu günler bekliyor. Hem küresel anlamda, hem de küresel ekonomik krizin küresel refaha dönüştürülmesi konusunda atacağı adımlar önemli olacaktır. Başarılar.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler