HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Başbakan Yıldırım: Türkiye, Hollanda'ya ayar verdi

Başbakan Binali Yıldırım, Hollanda'daki seçimler için, "Artık Avrupa bile siyasetini Türkiye gibi yapıyor. Bakın Hollanda'ya, Türkiye ayar verdi. Irkçılığı bir müddet daha Avrupa'da frenledi" dedi.

Başbakan Binali Yıldırım Çankırı'daki referandum mitinginde yaptığı konuşmada, "Türkiye'ye, Cumhurbaşkanı'na, Hükümetine sahip çıktınız ve bu ülkeyi alçak FETÖ hainlerine teslim etmediniz. Bu topraklarda yetişen 9 yiğit evladımızı o gece şehit verdik. Onların hepsi Çankırı'nın iftiharıdır" ifadelerini kullandı.

Başbakan Binali Yıldırım'ın açıklamaları şöyle devam etti:

Çankırı bizim 15 Temmuz karargahımızdır. O gece siz bu meydandaydınız ben de hemen yakında Ilgaz'daydım. FETÖ, PKK, PYD, DEAŞ terör örgütlerine karşı sizden aldığımız güçle amansız mücadele veriyoruz, FETÖ'nün inine girdik, kaçacak yer arıyorlar.

"TÜRKİYE, HOLLANDA'YA AYAR VERDİ"

Ey Hollanda, Almanya özgürlükçü görünüp yasak uygulamak size yakışıyor mu? Teröristleri koruyup, kollayacaksınız, bakanlarımız geldiğinde de yolunu kesip, konuşturmayacaksınız. Soydaşlarımızın üzerine de atlarınızla, itlerinizle yürüyeceksiniz. Bu zorbalık, yasakçı zihniyet Avrupa için kara bir lekedir. Artık Avrupa bile siyasetini Türkiye'ye göre yapıyor. Bakın sonuçlara... Türkiye, Hollanda seçimlerine de ayar verdi. Bir müddet daha ırkçılığı Avrupa'da frenledi. Ama aklınızı başınıza alın, bu düşmanca politikalar, İslam, Türk düşmanlığı, İslam korkusu sizi doğru bir sonuca götürmez.

"AVRUPA, UNUTMA BU YAPILANLARI BİR KENARA YAZDIK"

Avrupa hiç unutmasın, bu yapılanları bir kenara yazdık. Gerektiği zaman gerekli karşılıklar verildi, vermeye de devam edeceğiz. Bunların tutumuna Çankırı 16 Nisan'da cevap vermeye hazır mısınız? Avrupa'daki kardeşlerimi de kışkırtmalara aldırış etmemeye davet ediyorum. 16 Nisan'da vereceğiniz cevap Avrupa için ibret olsun. Ey Hollanda Rotterdam oradaysa Çankırı, yarenler diyarı burada.

"KILIÇDARĞLU ANAYASA DEĞİŞİKLİK METNİNİ TERSİNDEN OKUMUŞ"

Kılıçdaroğlu, sazı almış eline aklına geleni söylüyor. Ama söylediklerinin hiçbiri işe yaramaz. Kılıçdaroğlu anayasa değişiklik teklifini tersinden okumuş, bizim anlatmaya çalışıpta anlatmadığımızı Kemal Bey en iyi şekilde bir radyo programında anlattı. Yüzde 30 oy alan hükümet kurmak için diğer partilerle yalvaracak, dil dökecek, zor bela hükümet kuracak, iki ay sonrada birbirlerine girecekler. İşte bu sistemde yüzde 50'nin altında oy alırsa hükümet kurulmuyor. Mutlaka sandığa giden vatandaşın yarısından bir fazlası evet demesi lazım. İki tane sandık önünüze gelecek, birinde milletvekillerini birinde cumhurbaşkanını seçeceksiniz.

"KILIÇDAROĞLU, BIRAK BUNLARI, MİLLET YEMEZ"

"Milletvekili sayısını 600'e çıkarıyorsunuz, fuzulu masraf oluyor" Kılıçdaroğlu sen bunu söyleyeceğine milletvekilinin telefon faturalarına bak. Eğer onlar ödenmeseydi, 10 tane milletvekilinin 10 senelik maaşı. Bırak bunları, millet yemez bunları. Türkiye'deki Milletvekili sayısı ile başka ülkelerin milletvekili sayısını kıyaslıyor. Onun için milletin vekillerinin fazla olması milletin dertlerinin daha fazla takip edilmesinden niye rahatsız oluyorsun.

SON 24 SAATTE NELER YAŞANDI?


En Çok Aranan Haberler