HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Başbakan Yıldırım Yukarıköylü gencin mektubunu teslim etti

Başbakan Yıldırım’ın 16 Nisan Halk Oylaması dolayısıyla yazdığı 14.7 milyon gencin ismine özel mektup AK Parti Gençlik Kolları tarafından tüm Türkiye’de kapı kapı dolaşılarak teslim ediliyor.

Başbakan Yıldırım Yukarıköylü gencin mektubunu teslim etti

1915 Çanakkale Köprüsünün temel atma töreni vesilesiyle Çanakkale’de bulunan Başbakan Yıldırım, Ayvacık İlçesine bağlı Yukarıköy Köyünde Güner Köse isimli gence yazdığı mektubu bizzat kendisi teslim etti

Başbakan Yıldırım'ı bir anda karşısında gören Köse heyecandan konuşamadı.

'DEV PROJELER SİZİN İÇİN'

Başbakan Yıldırım Güner Köse isimli gence mektubu teslim ederken 'Bugün burada 1915 Çanakkale Köprüsü'nün temelini attık. Bu dev eserler geleceğimizin teminatı size, gençlerimize daha fazla istihdam sağlamak için yapılıyor' dedi.

'SİZİN YÖNETİMDE SÖZ HAKKI ALMANIZA RIZA GÖSTERMEYENLERE SİZ DE 16 NİSAN'DA CEVABINIZI HAZIRLAYIN'

16 Nisan referandumu ile ilgili de konuşan Başbakan Yıldırım şöyle devam etti; "Gençler, bu değişikliği sizin için yapıyoruz. Muhalefet ne diyor? "Biz varken, gençlerin siyasette ne işi var, biz bir emekli olalım, o zaman bakarız." Olur mu? Gençler, 15 Temmuz'da bu meydanda siz vardınız. Onun için, siyaset sizin hakkınız. Ama ana muhalefet partisi buna karşı çıkıyor. Kendisine rakip geleceğini biliyor, onun için karşı çıkıyor. 18-25 yaş arasında 7 buçuk milyon gencimiz var, ben buradan gençlerimize sesleniyorum, bunu bir kenara not edin. Sizin yönetimde söz hakkı olmanıza rıza göstermeyenlere, siz de 16 Nisan'da cevabınızı hazırlayın. Bu anayasa değişikliği istikrar getiriyor."

İŞTE BAŞBAKAN BİNALİ YILDIRIM'IN GENÇLER İÇİN KALEME ALDIĞI O MEKTUP

Türkiye’yi siyasi, ekonomik ve sosyal alanlarda yüksek hedeflere ulaştıracak, ülkemizin gücüne güç katacak yeni bir sürecin başındayız.

Anayasa değişikliği teklifi, 16 Nisan Pazar günü yapılacak olan halk oylamasında sizin oylarınıza sunulacak. Bu değişikliğin amacı kısaca şu şekilde özetlenebilir: Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile hükümeti ve Cumhurbaşkanını doğrudan siz seçeceksiniz. Böylece “Hükümet kuruldu mu, kurulmadı mı?” gibi endişeye mahal verecek bir durum olmayacak. Seçilen Cumhurbaşkanı kuracağı hükümet ile beş yıl kesintisiz ülkeyi yönetecek. Nihayetinde hizmetlerin ve seçim vaatlerinin gecikmesi söz konusu olmayacak.

Bu sistem güçlü iktidar, sürekli istikrar ve güveni de beraberinde getirecek.

Önce seçilme yaşını 30’dan 25’e düşürmüştük şimdi de 18’e indiriyoruz. Çünkü doğru ve adil olan budur. Böylece 7 milyon genç kardeşimize siyasette aktif olarak yer alma imkânı doğuyor. Artık gençler ülke sorunlarına seyirci kalmayacak bizzat sorumluluk üstlenecektir. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın da dediği gibi Gençler olarak sizler bu ülkenin geleceğisiniz. Bunun bilincindeyiz. Size güveniyoruz. Çünkü siz 15 Temmuz hain darbe girişiminde ülkemize, bayrağımıza sahip çıkmak için meydanlarda en öndeydiniz.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün işaret ettiği muasır medeniyetler seviyesine ulaşma hedefine, bu değişikliğe 16 Nisan’da diyeceğiniz “EVET” ile yeni bir heyecanla ve daha büyük sorumluluklarla sahip çıkmanızı istiyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle yapılacak halk oylamasının Türkiye’nin aydınlık yarınlarına vesile olmasını diliyor, sana ve ailene sevgilerimi sunuyorum.

Saygılarımla...

Binali Yıldırım

Başbakan

AK Parti Genel Başkanı

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler