HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Başbakan Yıldırım'dan son dakika Melih Gökçek açıklaması

Başbakan Binali Yıldırım son dakika yaptığı açıklamada, aralarında Melih Gökçek'in de olduğu istifası istenen belediye başkanları için, "İnanıyorum arkadaşlarımız gereğini yapacaktır" dedi. Yıldırım, Rakka'da Abdullah Öcalan posteri açılmasına da sert çıktı: "PKK teröristbaşının fotoğrafının orada sergileniyor olması talihsizliktir. ABD terör ile işbirliği yapmakla kalmıyor, Suriye'nin geleceğini de tehlikeye atıyor."

Başbakan Binali Yıldırım da Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in istifasını istedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan da üç başkana sert bir tonda istifa uyarısı gelmişti. İstifası istenen belediye başkanlarıyla ilgili belki de ilk defa bu kadar açık konuşan Erdoğan “Balıkesir’e istifasını verme talebimiz iletildi. Hakeza Melih Bey'e bu durum iletildi. Bursa aynı şekilde” demişti.

Başbakan Binali Yıldırım, cuma namazı çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Aralarında Melih Gökçek'in de olduğu istifası istenen belediye başkanları için, "İnanıyorum arkadaşlarımız gereğini yapacaktır" dedi.

ABD SURİYE'NİN GELECEĞİNİ TEHLİKEYE ATIYOR

Rakka'da Abdullah Öcalan posteri açılmasına ilişkin Başbakan Yıldırım, "Terör örgütü ile işbirliği yapmanın ne kadar hazin bir sonuca götürdüğünü bu son fotoğraf göstermiştir. Görüntüler talihsizliktir. PKK teröristbaşının fotoğrafının orada sergileniyor olması talihsizliktir. ABD terör ile işbirliği yapmakla kalmıyor, Suriye'nin geleceğini de tehlikeye atıyor" ifadelerini kullandı.


En Çok Aranan Haberler