HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Başbakan Yıldırım'dan terör çıkışı: Arkasında genç işsizliğin çok olması var!

Başbakan Binali Yıldırım, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) 73. Genel Kurul Hizmet Şeref Belgesi ve Plaket Takdim Töreni'nde önemli değerlendirmelerde bulundu. "Terörün arkasında genç işsizliğin çok olması yatıyor" diyen Başbakan Yıldırım, sözlerinin devamında, "Türkiye zor bir coğrafyada. Bu coğrafyada dik duracağız. Bölgedeki insanların geleceği için Türkiye güçlü olması lazım. Kendi kendine yeterli olması lazım" dedi.

Başbakan Yıldırım'dan terör çıkışı: Arkasında genç işsizliğin çok olması var!

Başbakan Binali Yıldırım, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) 73. Genel Kurul Hizmet Şeref Belgesi ve Plaket Takdim Töreni'nde gündeme ilişkin açıklamalar yaptı.

Başbakan Yıldırım'ın konuşmasından satır başları:

"Türkiye'nin bütün renklerini temsil ediyorsunuz.3 Kasım 2019'da seçime gidilecek. Hedefimiz ve amacımız daima güçlü iktidar ve sürekli istikrardır. Türkiye'nin hedeflerini gerçekleştirmesi için olmazsa olmazdır. Partimiz yeni aklın dönemini başlattı. Her anımızı dolu dolu yaşatacağız. Üretime yatırıma ekmeğimizi aşımızı büyümeye odaklanacağız .Gazi Mustafa Kemal diyor ki 'Çalışmadan rahat yaşamanın yollarını alışkanlık haline getienler haysiyetlerini, istiklaleriniz kaybetmeye mahkumdur' Türkiye'nin geleceği çalışmak, istihdam oluşturmak, pastayı büyütmek artan refahın paylaşımını sağlamaktır. Gideceğimiz yol budur."

"BİZİM SİYASET ANLAYIŞIMIZDA ÖTEKİ YOK"

"Ülkemizin uluslararası menfaatlerini sağlamak için büyük bir çaba gösteriyoruz Karadeniz İşbirliği Zirvesi Türkiye'nin ev sahipliğinde yapıldı 12 ülke biraraya geldi. Bölgenin nasıl daha fazla ortak bir çalışma içinde olacağını konuştuk."

"Bizim siyaset anlayışımızda öteki yok. Bütün vatandaşlarımıza hizmet ediyoruz. Bizim anlayışımızda halka hizmet hakka hizmettir. Bundan sonra da aynı kararlıklıkla kucaklamaya devam edeceğiz. Heyecanlarımızı yeşerteceğiz. Önümüzdeki yılların kazanılmış yıllar olması için çaba göstereceğiz. Küresel rekabette daha dirençli ve güçlü bir ekonomi için aşkla yolumuza devam edeceğiz."

"GEÇMİŞTEN DAHA İYİ BİR YERE GETİRDİK"

"İnanıyorum ki Türkiye'nin uluslararası değeri daha da yükseğe çıkacak. Ekmeğimiz, aşımız büyüyecek. Adalet duygusu tam anlamıyla toplumda hakim olacak. 15 yıldır yatırımın ihracatın artması için çaba sarf ettik. Ekonomimizi güvenli bir liman olarak görülen bir ülkeye dönüştürdük. Maliye ve para politikaları bakımında geçmişten daha iyi bir yere getirdik. Bugün Avrupa ülkelerinden en iyi durumda olan ülkelerden biriyiz."

"TERÖRÜN ARKASINDA GENÇ İŞSİZLİĞİN ÇOK OLMASI YATIYOR"

"Hedefimiz büyümeyi yüzde 4'ün üzerine çıkarmak. Kara, hava, deniz ve demir yollarındaki yatırımlarımız artacak. Yavuz Sultan Selim Köprüsü, Marmaray, Osmangazi. Köprüsü gibi daha nice projeleri hayata geçirdik. Türkiye ekonomisini büyütürken insanlarımızın iş ve aş sahibi olması için çabalarımızı sürdürüyoruz. İstihdama katılım oranımız yüksek yeni iş alanları açmak, umutlarını yeşertmek öncelikli hedefimiz olmalı. Bugün ki terörün arkasında genç işsizliğin çok olması yatıyor."

"TÜRKİYE GÜÇLÜ OLMASI LAZIM"

"Türkiye zor bir coğrafyada. Bu coğrafyada dik duracağız. Bölgedeki insanların geleceği için Türkiye güçlü olması lazım. Kendi kendine yeterli olması lazım. İşte savunma sanayinde atılan adımlar bu amaca yöneliktir. Önümüzdeki süreçte ekonomiyi daha da büyütmeye devam edeceğiz. Hedefimizi sizlerle iş alemi ile birlikte gerçekleştireceğiz. "

"250 BİN ESNAF KREDİYİ KULLANDI"

"İhtiyacımız olan sürekli değişim, sürekli yenilik, sürekli reformdur. Bugün 277 bin işletme 181 milyar krediyi fiilen kullandı ve nefes aldı üretime devam ediyor. 20 milyar lira kredi kullandırdık. Esnafımıza KOSGEB mensuplarına 50 milyona kadar faizsiz 3 yıllık kredi verdik. 250 bin esnafımız bu krediyi kullandı bunun da tutarı 6 milyar lira. Vergi ve primlerin yeniden yapılandırılmasını gerçekleştirdik. 10 milyon mükellef prim borcu yapılandırıldı. 160 milyar liralık bir kaynak kamuya kazandırıldı. Vergisini zamanında ödeyenlere indirim getirildi."

"Sicil affı ile mağduriyetleri giderdik. Karekod çek uygulamasına geçtik. Karşılıksız çek oranı düştü. Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da refah açığını kapatmak için bir program başlattık. Cazibe Merkezleri Programını ilan ettik. Bu programa 3 binin üzerinde yatırımcı müracaat etti."

"Bazı belediyeler iş yapmak yerine örgüte belediye kaynaklarını peşkeş çekiyor. Oradaki vatadanşlara kayyum atandı deyince bir vatandaşımız dedi ki 'Kayyum değil kanun geldi' dedi. Özel sektöre yatıımlarını artırmak amacıyla yasal düzenlemeleri gerçekleştirdik."

"ÖNÜMÜZDEKİ GÜNLERDE ÇARESİNE BAKACAĞIZ"

"Bugün artık turizmde kötü günler geride kaldı ve tekrar eski parlak günlere dönüş yaşanıyor. Rusya ile ilişkilerimizi büyük oranda normalleştirdik. Yatırımcılarımızın önünde hiçbir kısıtlama yoktur. Domateste kısıtlı bir imkan var bunun da önümüzdeki günler de çaresine bakacağız. Rusya domates yetiştirmeyi kafasına koymuş yetiştirebilirse ne ala yetiştiremezse biz buradayız."

"Sanayicimize daha fazla lojistik bakımdan yeni üretim alanları temin ediyoruz. Planlı sanayi alanlarında yer alan alanlar için emlak vergisini kaldırıyoruz. Ayrıca önemli bir sıkıntıyı daha çözüme ulaştırıyoruz. KOSGEB desteklerine erken ödeme imkanı getiriyoruz. Birçok düzenleme mecliste görüşmeleri yapılacak. Bütün bu reformların hayırlı olmasını istiyorum.

"FETÖ, TÜRKİYE'NİN GELECEĞİNE KASTETMİŞTİR"

"Son günlerde FETÖ ile ilgili kafa karışıklığı oluşturulmaya çalışılıyor. FETÖ bir terör örgütüdür. Ve Türkiye'nin geleceğine kastetmiştir. Siyasetçilere dokunulmuyor gibi bir suçlamayı asla kabul etmiyoruz. Bu işi arkasında kim varsa ortaya çıkarılacaktır. Adalet mekanizması çalışacak ve arkasındakiler ortaya çıkacak. Merhametle değil adaletle çalışacağız. Zaman zaman bu konuda partimiz eleştiriliyor. Ama burada bir çelişki var. Efendim şu niye tutuldu bu niye serbest. Biz bunlara müdahale edince yargıya müdahale ediliyor diye eleştiriliyoruz."

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler