HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Başbakan Yıldırım’dan yeni anayasa ve terör vurgusu

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, 65. hükümet programını TBMM Genel Kurulu'nda sundu.

65. Hükümet programını TBMM Genel Kurulu'nda sunan Başbakan Yıldırım, sözlerine, "Cumhuriyetimizin 65. Adalet ve Kalkınma Partisi'nin 7. hükümeti adına aziz milletimizi ve Meclisimizin siz değerli vekillerini saygıyla selamlıyorum." diyerek başladı. Yıldırım, Van’da altı askerin şehit olduğu hain saldırının haberini TBMM Genel Kurul kürsüsünde 65. Hükümet programını okuduğu sırada aldı.

Cumhuriyetin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, tarihi boyunca bu büyük millete hizmeti geçen, eser bırakan, taş üstüne taş koyan bütün devlet ve siyaset adamlarına şükranlarını sunduğunu ifade eden Yıldırım, huzur ve güven ortamı içinde adil ve özgür bir şekilde gerçekleşen, yüksek katılım ve temsilin olduğu 1 Kasım seçimlerinde milletin bir defa daha AK Parti iktidarının devamı yönünde güçlü bir irade ortaya koyduğunu ve demokrasinin seçimlerden güçlenerek çıktığını belirtti.

Hükümet değişikliklerinin halkımıza hizmet yarışında bir bayrak değişimi olduğunu vurgulayan Başbakan Binali Yıldırım, AK Parti Hükümetleri olarak halka verdikleri sözleri her zaman yerine getirdiklerini, bundan böyle de eksiksiz yerine getirmeye devam edeceklerini bildirdi.

"Terörle mücadele kararlılıkla devam edecek"

Ülkenin birliği ve beraberliği yolundaki kutlu yürüyüşü kesintiye uğratmaya çalışan ve milli güvenliği tehdit eden eski ve yeni tüm vesayet unsurlarıyla kararlı mücadeleyi devam ettireceklerine işaret eden Başbakan Yıldırım, konuşmasına şöyle devam etti:

"Bölücü terör örgütü ve paralel terör örgütü başta olmak üzere, tüm terör örgütleriyle mücadelemiz kararlılıkla devam edecektir. Milletimizin birliğine, kardeşliğine ve devletimizin bekasına halel getirecek hiçbir gayrimeşru oluşuma müsamaha gösterilmeyecektir. Milletimiz emin olsun ki bu terör belası Türkiye'nin gündeminden mutlaka çıkarılacaktır. Ülkemizin terörle mücadelesinde vatanımız ve milletimizin huzuru için en büyük fedakarlığı yaparak kanlarını dökmüş, canlarını ülkemi­zin geleceği için vermiş olan kahraman şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum, ruhları şad olsun. Tüm şehit ve gazilerimizle bize onların emaneti olan aileleri ve yakınları olmak üzere milletim adına onlara şükranlarımı sunuyorum.

Bugüne kadarki seçimlerde siyasi partiler hep yeni bir anayasa vaadinde bulundular. Ancak bu vaatler ne yazık ki rafa kalkmış, milli iradenin seçtiği bu Meclis maalesef yeni anayasayı bir türlü başaramamıştır. Artık gün bugündür. Yeni Anayasa, Başkanlık Sistemi de dahil olmak üzere yeni yönetim sistemini de belirleyecek değişiklik behemehal 26. Yasama Dönemi'nde AK Parti Hükümeti olarak bizim en öncelikli konularımız arasında yerini alacaktır. İlk defa millet iradesiyle gerçekleştirilecek bu anayasanın yapımında diğer siyasi partilerin de yanımızda yer almasını bekliyoruz. Gelin, bu tarihi sorumluluğu birlikte yerine getirelim."

"İnsanımızın mutluluğunu ve refahını ön planda tutacağız"

Cumhuriyetin 100. yılına yürürken eğitimde, adalet sisteminde ve ekonomide yapılacak köklü değişikliklerin Türkiye'yi "üst gelir grubu" ve "en yüksek insani gelişmişlik seviyesi"ndeki ülke standartlarına ulaştıracağını aktaran Binali Yıldırım, "Hükümetimiz, şimdiye kadar olduğu gibi milletimizin geleceğini inşa etmede kararlı bir şekilde yoluna devam edecektir. 'İnsanı yaşat ki devlet yaşasın' şiarıyla yapacağımız her işte öncelikle insanımızın mutluluğunu ve refahını ön planda tutacağız." dedi.

"Farklılıklarımız zenginliğimizdir. Tüm vatandaşlarımızın bu anlamda inancına, diline, kültürüne, değerlerine, yaşam tarzına ve diğer tüm farklılıklarına saygı göstermeyi sürdüreceğiz." diyen Yıldırım, insani kalkınmayı esas alarak, hak ve özgürlüklerin alanını genişletmeye devam edeceklerini vurguladı.

Dış Politika

21. yüzyıl şartlarında, ülkeyi daha da ileriye taşımanın herkesin ortak sorumluluğu olduğunu belirten Yıldırım, "Bu sorumluluktan hareketle, köklü geçmişimizden güç alarak bölgemizde ve dünyada barış ve istikrara katkı sağlamaya devam edeceğiz. Dış politikadaki hedefimiz, Türkiye'nin bölgesinde barış ve kardeşliği daim kılacak politikaları kararlılıkla sürdürülmesidir." değerlendirmesinde bulundu.

ACI HABERİ KÜRSÜDE ALDI

Başbakan Binali Yıldırım, Van’da altı askerin şehit olduğu hain saldırının haberini TBMM Genel Kurul kürsüsünde 65. Hükümet programını okuduğu sırada aldı.

Yıldırım kahreden olayla ilgili şunları söyledi:

Şehitlerimiz var…

Onlar vatan için hayatlarını ortaya koyan fidanlarımızdır. Onlar bizim kalbimizde. tek bir terörist kalmayana kadar bu mücadele sürecek. Şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler