HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Başbakan Yıldırım'la görüşen Bahçeli'den ilk açıklama

Çankaya'da, Başbakan Binali Yıldırım'la 1 saat görüşen Devlet Bahçeli, "AK Parti taslak metni haftaya bize sunacak" dedi.

Başbakan Yıldırım'la görüşen Bahçeli'den ilk açıklama

Başkanlık sistemi, yeni anayasa ve idam cezası konularının ele alındığı zirve sonrası ilk açıklamayı MHP Lideri Devlet Bahçeli yaptı. Bahçeli, henüz bir mutabakat olmadığını ama önümüzdeki günlerde fiili dayatmanın kalkacağını söyleyerek, "Sayın Başbakan’ın şahsımla paylaştığı anayasayla ilgili düşüncelerini müspet ve makul buluyoruz" dedi

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Başbakan Binali Yıldırım ile yaptığı görüşmenin ardından Twitter hesabından yeni anayasa görüşmeleriyle ilgili açıklama yaptı.

İşte Bahçeli'nin sözleri;

"Türkiye’nin sorun yumağı olduğunu, pek çok açmazı bulunduğunu her sağduyulu ve vicdan sahibi insanımız takdir ve tasdik edecektir. Şu sorunun cevabını aramak durumundayız: Akışa kendimizi bırakıp ağırlaşan meselelerin derinleşmesini atıl ve etkisiz şekilde izleyelim mi? "

"Ya da milletçe hamle üstünlüğünü elimize alıp milli iradeyle gelişmelerin seyrine müdahil mi olalım? Önce bu kararı vermek zorundayız. Milliyetçi Hareket Partisi bahis konusu vatan ve millet olduğunda fedakarlıkta sınır ve eşik tanımayan bir inanmışlığa sahiptir."

"Önce ülkem ve milletim, sonra partim ve ben anlayışımız bu inanmışlığın tezahürüdür. Biz tutarlıyız,ilkeliyiz, dürüstüz ve ahlakın burcuyuz. Şu anda fiili açmaz ve kriz hali Türkiye’nin önünü tıkamış, ufkunu kapatmış, devlet ve toplum hayatının ömrünü karartmıştır."


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler