HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Başbakan'a merak edilen o soruyu sordu

Azerbaycan'ın başkenti Bakü'ye çalışma ziyaretinde bulunan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile bir araya geldi.

Basına kapalı gerçekleşen baş başa ve heyetler arası görüşmelerin ardından Aliyev ve Erdoğan, ortak basın toplantısı düzenledi.

Başbakan Erdoğan, "Azerbaycan ile ikili ilişkilerimizi ve bölgesel meseleleri değerlendirme fırsatı bulduk. Aramızda siyasi, askeri, ticari, kültürel birliktelik; dayanışma, kardeşliğimizin nereye vardığını gösteren ifadelerdir. Ciddi yatırımları birlikte atacağız. PETKİM'deki yeni yatırımlar bunun önemini ifade ediyor. İkili ve heyetler arası görüşmelerde bunları değerlendirdik. Azerbaycan ile Türkiye arası üst düzey ziyaretler son dönemlerde daha da arttı ve bundan sonra da tereddütsüz devam edecek. Bugün aramızda Karabağ meselesini görüştük. Dağlık Karabağ meselesinde bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da aynı kararlı tutumumuzu sürdüreceğiz. Buradan taviz verilmesi asla söz konusu değildir.

SORU - CEVAP

Konuşmalar sonrası soru-cevap bölümünde bir gazetecinin "Cemaat okulları olarak bilinen Türk okullarına dair talebiniz oldu mu" şeklindeki soruya Erdoğan, "Buradaki ziyaretimin en önemli sebebi, her seçim sonrası ilk ziyaretimiz Azerbaycan'adır. Tabi ki ülkelerimizde sıkıntılar varsa bunları da aramızda değerlendiririz" dedi.

"Ülkenizdeki Türk okullarına dair görüşünüz nedir?" sorusuna Aliyev, "Aziz kardeşimle görüşmeler yapıyoruz. Biz müttefikiz, kardeşiz, dostuz. Geniş kapsamlı alanlarda konuşmalar yapıyoruz. İlişkilerimize zerre kadar zarar verecek adımı kabul etmiyoruz, bunlara izin vermedik, vermeyeceğiz.

Azeri bir gazetecinin "AKP'nin Nur hareketi ile bağlantısı olduğu iddia ediliyor" şeklindeki soruya Başbakan Erdoğan, "Bana çok garip geldi. Bizim öyle bir bağlantımız yok. Sadece milletle bağlantımız var, o nedenle yüzde 46 oy aldık, adeta güvenoyu aldık. Ayrımcılığa fırsat vermeyiz, karşısındayız. Bütün illerde belediye başkanı çıkaran tek partiyiz. Bu halkın genelini kucaklamamızdan kaynaklanıyor. Kimisi ırkçılık kimisi bölgecilik yapıyor. Tek millet tek bayrak tek vatan tek devlet ilkemiz var" dedi. (DHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler