HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

‘Başbakan’a sosyalist yaftasını yakıştırmam’

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik, genel merkezde düzenlediği basın toplantısında, gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

‘Başbakan’a sosyalist yaftasını yakıştırmam’

Başbakan Erdoğan’ın danışmanlarından Yiğit Bulut’un “Bu ülkede gerçek bir sosyalist varsa o da Başbakan Erdoğan’dır” ifadelerine ilişkin değerlendirmesi sorulan Çelik, şöyle konuştu:

“Kaddafi darbeyle işbaşına geldikten sonra Libya’da İslamSosyalizmi diye bir şey ortaya attı. O zaman bayağı taraftarı olmuştu. Bazı kavramları birbirine karıştırmamak lazım. Sayın Bulut, böyle bir şey söyledi mi, söylemedi mi, ağzından çıkan ifade bu mudur? Onu bilmiyorum. Ancak ben şunu bilirim: Hazreti Ömer ne kadarsosyalistse Sayın Başbakan da o kadar sosyalistir. Sosyal adalet kavramına inanmak, sosyal devleti hakim kılmak, vatandaşın sosyal devlet kavramının tadına varmasını sağlamak sosyalist olmayı gerektirmez. Sayın Başbakan, muhafazakâr demokrat bir insandır. Siz, ille de Sayın Başbakan’a başka bir unvan bulmak zorunda değilsiniz. Sayın Başbakan, sosyalist değil, ama eğer sosyal devlet anlayışı, sosyal adalet kavramı halka yakın olma, fakir fukarayı gözetme, zayıfın, hastanın, yaşlının elinden tutma, kimsesizlerin kimsesi olma manasında Sayın Bulut söylemişse eyvallah. Sayın Başbakan, muhafazakar, demokrat bir liderdir, partimiz muhafazakâr, demokrat bir partidir. Avrupa’daki vatandaşlarımız orada sosyalist partilere oy veriyorlar ama Türkiye’ye geldiklerinde CHP’ye değil Ak Parti’ye oy veriyorlar. Demek ki bu ihtiyacı Ak Parti karşılıyor, eğer bu anlamda söylenmişse bir şey diyemem, ama ben doğrudan Başbakanıma sosyalist yaftasını yakıştırmam.”

MYNET'DEKİ TÜM HABERLER İÇİN TIKLAYIN!

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler