HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Başbakan’a ‘Yumurcak’ sorusu

CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem, Başbakan Ahmet Davutoğlu'na, "Yumurcak TV'nin terör faaliyetleri nelerdir?" diye sordu.

ANKARA (ANKA)- Erdem, Başbakan'ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesinde, "Türk Telekom bünyesinde faaliyet gösteren TTNET'in dijital yayın platformu Tivibu'nun ve Turkcell TV'nin ardından Digitürk de muhalifliğiyle bilinen bazı TV kanallarını Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçları Soruşturma Bürosu tarafından yapılan bir soruşturma gerekçesiyle platformlarından çıkardığını" açıkladığını belirterek şöyle dedi:

"Şahsınıza göre Cumhurbaşkanı'nı ve AKP'yi eleştirmek anayasal düzene karşı suç mudur? Anayasal düzeni koruma iddiasıyla Anayasa kaç defa daha çiğnenecektir?

İlgili kanalların anayasal düzene karşı işlediği iddia edilen suçlar nedir? Yumurcak TV'nin terör faaliyetleri nelerdir?

Seçim döneminde muhalif yayın yapan diğer kanalların da yayın platformlarına baskı yapılarak izlenmesi engellenecek midir?

Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçları Soruşturma Bürosu'nun adı daha gerçekçi olması için AKP'ye Karşı İşlenen Suçları Soruşturma Bürosu olarak değiştirilecek midir?

Doğan Medya Grubu'nun da terör soruşturması açıldığı dikkate alınırsa, DMG'nin kanalları için ilgili yayıncı platformlara benzer bir dayatma yapılacak mıdır?

A Haber, Beyaz TV, Star gibi kanallara 'kamu düzenini bozan' '400 vekil verin bu iş huzur içinde çözülsün', 'Millet kaosu seçti hayırlı olsun' ve 'Bu Anayasa'yı tanımıyorum' gibi söylemleri yayınladığı ve savunduğu için de benzer bir karar aldırtılacak mıdır?"

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler