HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Başbakan’ın açılış yapacağı töreni Aziz Kocaoğlu terk etti

Başbakan Binali Yıldırım'ın konuşması öncesinde kürsüye çıkan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu aleyhine sloganlar atılması üzerine Kocaoğlu töreni terk etti. Başbakan Yıldırım, Kocaoğlu'nun töreni terk etmesiyle ilgili 'Demek ki Recep Tayyip Erdoğan sevgisine hala tahammül edemeyenler var. Aziz Başkan’ın şekeri var. Birden şekeri çıktı vitesler attı' dedi. Olayın ardından Kocaoğlu, Twitter'dan açıklama yaptı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) ortaklığında hayata geçirilen toplu taşıma sistemi İZBAN’ın Selçuk hattının açılış töreni sırasında Başbakan Yıldırım Binali Yıldırım’dan önce kürsüye çıkan Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na vatandaşların olumsuz sloganlar atması üzerine gerginlik oluştu.

'BU YAPTIĞINIZ KIRKI GEÇTİ'

Törene katılan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da konuşmaya “Bu projenin anası da babası da İzmir Büyükşehir Belediyesi’dir, uygulayıcısı Başbakan’dır. Ayıptır, ayıptır, bu yaptığınız 40’ı geçti. Bu yaptığınız kırkı geçti. Ben Türkiye Cumhuriyeti’nin vatandaşıyım. Ben sizlerin oylarıyla, yüzde 56 oy almış belediye başkanınızım. Siz nezaket kuralları içinde beni dinlemek zorundasınız. Bu proje Sayın Başbakanımız kadar benim projemdir. Buna göre davranılması ve adam gibi durulması gerekmektedir. Adam gibi durmaya çağırıyorum, adam gibi durun, hepinizi saygıyla selamlıyorum” dedi.

Başkan Kocaoğlu, konuşmasının ardından töreni terk etti.

BAŞBAKAN: ŞEKERİ ÇIKTI, VİTESLER ATTI

Başbakan Binali Yıldırım, Aziz Kocaoğlu'nun sloganlar üzerine töreni terk etmesiyle ilgili, "Başkan niye sinirlendi anladınız mı? Demek ki Recep Tayyip Erdoğan sevgisine hala tahammül edemeyenler var. Aziz Başkan’ın şekeri var. Birden şekeri çıktı vitesler attı. Ama öfke onun olsun, sevgi bizim olsun” dedi.

AZİZ KOCAOĞLU TWITTER'DAN AÇIKLAMA YAPTI

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ise törende yaşananlarla ilgili olarak Twitter hesabından açıklamada bulundu. Kocaoğlu, tören programının kendilerine bu sabah ulaştığını bunun 'garip' olduğunu konuşmak için kürsüye geldiğinde ise yuhalamalarla ve hakaretlerle karşılaştığını yazdı. Aziz Kocaoğlu, fuar açılışında dönemin Sanayi bakanı Nihat Ergün konuşurken protesto olunca bizzat kendisinni kürsüye çıkarak hem protestocuları susturduğunu hem de bakandan bizzat özür dilediğini de ekledi.


En Çok Aranan Haberler