HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Başbakanlık'ta önemli toplantı

Başbakanlık'ta bugün, terör örgütü PKK'nın silah bırakılması için başlatılan çözüm süreci çerçevesinde gelinen aşama ile bundan sonra atılacak adımların ele alındığı önemli bir toplantı yapıldı.

Başbakanlık'ta önemli toplantı

Toplantıda; PKK'nın Suriye'deki uzantısının bu ülkenin Kürt bölgesinde kurduğu hakimiyet ile özerklik taleplerinin çözüm sürecine olası yansımalarının da değerlendirildiği yorumları yapıldı.

Milliyet'in haberine göre, çözüm sürecinin koordinatörü Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay'ın başkanlığındaki toplantı bugün saat 13.00'te başladı ve yaklaşık 2.5 saat sürdü.

Toplantıya; Başbakan Yardımcıları Bülent Arınç, Bekir Bozdağ, Adalet Bakanı Sadullah Ergin, İçişleri Bakanı Muammer Güler, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Ak Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik, Başbakanlık Müsteşarı Efkan Ala ile MİT Müsteşarı Hakan Fidan katıldı.

"Çözüm süreci" toplantısında, PKK'nın silahlı unsurlarını Türkiye'den çekme konusunda geldiği nokta, Abdullah Öcalan'ın verdiği mesajlar ile bölgedeki gelişmeler değerlendirildi.. Lice'de açılan PKK mezarlığı ile Siirt'te hazırlanan anıt mezar konularının neden olduğu sıkıntılar da toplantıda ele alındı. Toplantıda; PKK'nın Suriye'deki uzantısı PYD'nin bu ülkenin Kürt bölgesindeki sağladığı hakimiyet ile özerklik taleplerinin çözüm sürecine olası etkilerinin de kapsamlı olarak değerlendirildiği yorumları yapıldı. Toplantıda; Meclis'in açılmasından sonra demokratikleşme yönünde atılacak adımların da, çözüm sürecindeki gelişmeler çerçevesinde ele alındığı dile getirildi.

günün haberleri

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler