HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Başkan Gökçek’ten Yavaş’a sert tepki

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, CHP adayı Mansur Yavaş'ın "Ankaralılık” açıklamalarına sert tepki gösterdi.

Gökçek, "CHP adayı, başka bir kentte doğup, Ankara'da yaşayan ve diğer kentlerimizden buraya gelen vatandaşlarımızı aleni olarak suçlayarak ve dışlayarak ayrımcılık yapacağını peşinen ilan etmektedir” dedi.

Yavaş'ın bazı gazetelerde de yer alan "Ankara hemşehriliği” ile ilgili açıklamalarını eleştiren

Başkan Melih Gökçek, "CHP adayı Mansur Yavaş, seçim tarihi yaklaştıkça ve her gün anketlerde aradaki farkın daha da açıldığını gördükçe ne söylediğini ve konuştuğunu bilmez hale geldi” dedi. Gökçek, şöyle devam etti:

"Öncelikle şunu söylemek isterim, kendisinden başkasını Ankaralı kabul etmeyen ve bölgecilik yaparak Ankara dışında doğup, Ankara'da yaşayan ve diğer kentlerimizden gelen hemşehrilerimizi suçlayarak ve dışlayarak ayrımcılık yapacağını peşinen ilan etmektedir. Ben Ankara Keçiören'de doğdum ve ilk olarak bu ilçede belediye başkanı seçildim. Daha sonra Ankara milletvekili oldum. 4 dönemdir de Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı yapıyorum. Kendisini Ankaralı, kendi haricindeki herkesi de ‘Ankaralı değil' diyerek dışlayan bu kişiyi kınıyorum. Bir taraftan Kars, Erzurum, Urfa, Mardin ve Diyarbakırlılara saldırıyor, diğer yandan Çankırı, Kırşehir, Yozgat, Çorum, Kırıkkale ve Sivaslılara saldırıyor. Bu kişi Ankaracılık yapayım derken resmen bir akıl tutulması yaşıyor.”

Ankaralıya ve Ankara'da yaşayan tüm vatandaşlara hizmet ettiğinin ve etmeye de devam edeceğinin altını çizen Gökçek, "Hem Ankaralıların hem de Mansur Yavaş'ın dışladığı diğer illerden gelerek Ankara'da yaşayan vatandaşlarımızın bu kişiye dersi en güzel şekilde sandıkta vereceğine inanıyorum” dedi. (İHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler