HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Baykal ve İnce Seba'nın cenazesinde yan yana

Beşiktaş ve Türk futbolunun efsane ismi Süleyman Seba’nın cenaze töreni çok sayıda siyasetçiyi bir araya getirdi.

Cumhurbaşkanlığı seçimi sonrasında partisine sert eleştirilerde bulunan CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce de Seba’ya son görevini yerine getirmek üzere törene geldi.

Törenin yapıldığı stadyum inşaatına CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin ile gelen İnce, cenaze namazının kılınacağı Dolmabahçe Camii’nde ise eski genel başkan Deniz Baykal ile yan yana saf tuttu.

Beşiktaş taraftarı olduğu bilinen Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç da hükümet kanadından cenaze törenine katılan isimler arasında yer aldı.

İNCE ARKAYA GEÇTİ, KILIÇDAROĞLU GELDİ

İlerleyen dakikalarda CHP genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da tören alanına geldi. Bu sırada ilginç bir durum yaşandı.

Kılıçdaroğlu'nun gelişi sonrasında Baykal ile tabutun başında yan yana duran Muharrem İnce'nin yerinde olmadığı görüldü.

Baykal'ın yanında bu kez Kılıçdaroğlu saf tuttu. Muharrem İnce ise birkaç sıra arkada cenaze namazına katıldı.

GÜL CENAZEYE KATILDI, ŞÜKÜR İLE EL SIKIŞTI

Görevini 28 Ağustos'ta Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a devredecek olan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, beraberinde Bülent Arınç, Gençlik ve Spor Bakanı Çağatay Kılıç ve Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ile cenaze törenine katıldı.

Gül bu sırada cenazeye katılanlarla el sıkıştı. Gül'ün el sıkıştığı isimler arasında AK Parti'den istifa eden eski milli futbolcu Hakan Şükür de vardı.

Kılıçdaroğlu'ndan kurultay açıklaması

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Kurultayımızı toplayacağız, orada kim galip gelirse elimizi kaldıracağız ve yolumuza devam edeceğiz. Bütün hedef 2015 seçimlerinde daha başarılı performans çıkarmak" dedi.

Kılıçdaroğlu, Beşiktaş Kulübü'nün Onursal Başkanı Süleyman Seba'nın cenaze törenine katıldı. Kılıçdaroğlu, burada gazetecilerin sorusu üzerine, olağanüstü kurultayla ilgili şu açıklamayı yaptı:

"Demokrasilerde bunları olağan kabul etmek lazım. Bizi AKP'den ve ya diğer partilerden ayıran temel fark budur. Biz demokrasiye inanıyoruz, hukukun üstünlüğüne inanıyoruz.Genel Başkan adayları çıkabilir, demokratik yollarla yarışacağız, bu gayet doğal bir şey. Yani gidin bunun benzerini pek çok demokratik ülkede görebilirsiniz.Bu ülkeye demokrasiyi getiren bir parti olarak bizim bu tür olayları olağan karşılamamız gerekiyor. "AKP'de olmadı, bizde oldu' diye, bizde sanki bir kriz var. Kriz yok arkadaşlar, normal demokratik yollarla bir yarış yapılacak. Kurultayımızı toplayacağız, orada beraber, kim galip gelirse elimizi kaldıracağız ve yolumuza devam edeceğiz. Bütün hedef 2015 seçimlerinde daha başarılı performans çıkarmak."

-TARİH PAZAR GÜNKÜ MYK'DA ELE ALINACAK-

Kılıçdaroğlu, kurultay tarihinin sorulması üzerine Pazar Günü toplanacak Merkez Yönetim Kurulu'nu işaret etti. Kılıçdaroğlu, "Pazar Günü arkadaşlarımızla oturacağız, çünkü kurultay tarihini belirlemek için salon bulmak, ön hazırlıklar yapmak gerekiyor, ilan, gündem gerekiyor. Arkadaşlar çalışıyorlar, Pazar Günü netleşecek bu tablo, aynı gün ve ya ertesi gün açıklayacağız" diye konuştu.

CHP Lideri, yeni bir yönetim tablosu oluşup oluşmayacağı konusundaki bir soru üzerine de "Biz yeniliğe açık bir partiyiz. Çok sayıda yeni milletvekilimiz, yeni gençler, kadınlar CHP'ye katıldılar. Bu ağırlığı sürdüreceğiz" yanıtını verdi. (

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler