HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Bayraktar: İzmir’de istediğimiz noktada...

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar önemli açıklamalarda bulundu.

Bayraktar: İzmir’de istediğimiz noktada...

İZMİR (İHA) - Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, risk altında bulunan bina yıkım işlemlerine ilişkin vatandaşlardan ve mülk sahiplerinden anlayış beklediğini belirterek, “İzmir’de istediğimiz noktada değiliz. Vatandaşlar biraz daha bize karşı anlayışlı yaklaşırsa gerekli desteği ve yardımı vereceğiz” dedi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında Karşıyaka’da Girne Caddesi’ndeki riskli binaların yıkımını inceledi. Girne Caddesi üzerinde risk altında bulunan 5 katlı binanın yıkım işlemlerini inceledikten sonra basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Bakan Bayraktar, Bostanlı’daki yatık binaların incelenmesinin iptaline ilişkin soru üzerine, “Orada ikamet eden mal sahiplerinden biraz daha anlayış bekliyoruz. Eğer oradaki vatandaşlar biraz daha bize karşı anlayışlı yaklaşırsa oraya da gerekli desteği ve yardımı vereceğiz. Orada sanki kentsel dönüşümü kullanarak daha başka hesaplar yapma peşinde oldukları için onu Karşıyaka Belediye Başkanımız ile konuşacağız. Onlara da yardımcı olacağız” yanıtını verdi.

“İZMİR’DE İSTEDİĞİMİZ NOKTADA DEĞİLİZ”

Kentsel dönüşüm kapsamında risk altında bulunan binaların tespiti, yıkımı ve yapımında İzmir’de müracaatın 600 olduğunu ifade eden Bakan Bayraktar, rakamın memnun edici olmadığını söyleyerek, “İzmir’de vatandaşın kendisi müracaat ederek, ‘Benim binam riskli midir değil midir?’ diye yaptığı girişimler sonrasında 600 binanın risk altında bulunduğunu tespit ettiriyor, yıktırıyor ve yaptırıyor. Biz de gerekli desteği kira yardımı olsun, kredi desteği olsun sağlıyoruz. Ancak İzmir’de istediğimiz noktada değiliz. Bundan sonra çok daha fazla gayret etmek suretiyle kentsel dönüşümü hızlandıracağız. Basının da çok ciddi desteğini bekliyoruz” diye konuştu.

Vatandaşlarla bol bol fotoğraf çektiren ve sohbet eden Bakan Bayraktar, daha sonra partililer ile birlikte bölgeden ayrıldı.

Tüm haberler

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler