HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

BBP Genel Başkan Yardımcısı Çayır: AKP ile aynı fikirde olduk ama...

BBP Genel Başkan Yardımcısı Remzi Çayır, "İnsanların din eğitimi almaları gerektiğine inanıyoruz. Burada AKP ile beraber aynı fikirde olduk diye AK Parti'li olmadık ama yollarına sahip çıktık" dedi.

Çayır, partisinin kuruluşunun 22'nci yıl dönümü dolayısıyla Balıkesir'de bir kafede düzenlenen etkinlikte yaptığı konuşmada, Türk milletinin istikbalinin, alperenlerin, Büyük Birliğin iktidarından geçtiğine inandığını söyledi.

Büyük Birlik Hareketinin davasının önce Türkiye'yi bağımsız kılmayı hedeflediğini anlatan Çayır, bunun ardından Türk-İslam birliği ve tüm insanlığı kucaklamanın geldiğini anlattı.

Bunun bir adalet davası olduğunu ve Türk milletinin BBP'ye, Büyük Birlik Hareketine ihtiyacı olduğuna inandığını dile getiren Çayır, şöyle konuştu:

"Toplu açılışları bahane ederek her gün siyasetin içinde yer alan bir Cumhurbaşkanımız var. Hem Cumhurbaşkanımız hem Başbakanımız olan Recep Tayyip Erdoğan'ın çizdiği rotada Türkiye felakete doğru gidiyor. O iktidar olduğunda mutlu olmuş insanlardan birisiyim. Neden? Yüzyıldır bu ülkede inanç sahipleri, bu ülkenin has evlatları, inançlı kadro hep dışlandı. Sistemi elinde tutan birtakım askeri ve siyasi çevreler hiçbir zaman birilerinin tek başına iktidar olmasını istememiştir. Mutlaka gizli ortağımız askeri ve sivil bürokrat. Bugüne kadar hep böyleydi. İlk kez biz inandık. Bu arkadaşlar iktidara geldi ve halledecekler ama geldiğimiz noktada, üzülerek ifade ediyorum, keşke ortak aklı öne çıkarsaydı, keşke istişareyi önemseseydi, keşke empati yapma gücünü kullansaydı, keşke başkalarına kulaklarını açabilseydi."

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bazı yaptıklarını desteklediklerini kaydeden Çayır, "Osmanlıcayla ilgili bir şey söyledi. Biz de 'Osmanlıca, bu ülkenin temel bir geçmişi, Osmanlıca öğrensek kötü mü olur' dedik. Bu ülkede yaşayan insanların din eğitimi almaları gerektiğine inanıyoruz. Burada AKP ile beraber aynı fikirde olduk diye AK Parti'li olmadık ama yollarına sahip çıktık" ifadesini kullandı.

Daha sonra Çayır, partisinin kuruluşunun 22'nci yıl dönümü anısına hazırlanan pastayı kesti.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler