HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

BBP Lideri Destici: Kandil ne pahasına olursa olsun yok edilmeli

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, partisinin Gaziantep il kongresine katıldı.

BBP Lideri Destici: Kandil ne pahasına olursa olsun yok edilmeli

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, hükümetin terörle mücadele politikasını eleştirerek, "Terörle mücadeleden bahsediyorsanız, bizi inandırmak istiyorsanız, Kandil'i ne pahasına olursa olsun yok etmelisiniz" dedi.

Kentteki bir düğün salonunda düzenlenen kongrede partililere seslenen Destici, hükümetin terörle mücadele politikasını eleştirdi. Ülkeyi yönetenlerin 32 yıldır PKK'yı bitiremediklerini ifade eden Destici şöyle konuştu:

"Ülkemizin ve partimizin birinci gündem maddesi maalesef terör. 32 yıldır, 1984'teki Eruh baskınıyla eylem yaparak ortaya çıktı, bu hain, katil, dinsiz PKK ve 32 yıldır Türkiye'yi yönetenler bu milletimizi bu beladan kurtaramadıkları gibi, son yapılan hatalarla da daha güçlü bir hale geldi ve meşrulaştı. Eğer 32 yıldır Türkiye'yi yönetenler isteselerdi değil bir kere 32 defa bu hain PKK'yı bitirebilirlerdi. İlk çıktığında dönemin yöneticileri ne dediler ? 3-5 çapulcu dediler. 90'lı yıllara geldik 5-10 çapulcu oldu. 2000'li yıllara geldik 3 bin 500 çapulcu oldu. 2013'lü yıllara geldik masaya oturuldu, müzakere edildi, çözüm süreci diye ve şimdi PKK hemen yanı başımızda Suriye'nin kuzeyinde bir özerk bölge oluşturdu. Türkiye içerisinde de Güneydoğu Anadolu bölgemizin bazı şehirlerinde ve ilçelerinde adeta bir kalkışma yaptı ve bütün evleri, okulları bombaladı ve oraları adeta kan gölüne çevirdi. Son 1 yılda 600'e yakın polisimizin ve askerimizin biz bu hainleri temizlemek ve yerleştiği ilçe merkezlerinden çıkarmak için yaptığımız operasyonlarda şehit verdik. Peki asker ve polis bunun bedelini ödüyor. Çözüm süreci adı altında PKK ile pazarlık edenler, pazarlık masasına oturanlar niye hesap vermiyor? Hesabın büyüğünü bunların ödemesi gerekmiyor mu? Sadece Beşir Atalay'ı uzaklaştırmakla, Dolmabahçe mimarı Yalçın Akdoğan'ı uzaklaştırmakla bu işler bitiyor mu? Buna karar veren siyasi iradenin bir sorumluluğu yok mu? Bunun bir bedeli olmayacak mı?"

TERÖRE LOJİSTİK SAĞLAYAN BELEDİYE BAŞKANLARI GÖREVDEN ALINMALI

Terörle mücadelede yalnızca asker ve polis operasyonlarının yeterli olmayacağını belirten Destici, ülkeyi yönetenlerin asker ve polisin yaptığı mücadeleyi taçlandırması gerektiğini dile getrdi. Destici PKK'nın yok edilmesi için Kandil'in yok edilmesi gerektiğini ifade ederek, "PKK'nın mutlaka finans kaynaklarına yönelik operasyonlar yapılmalı ve finans kaynakları kesilmeli. O bölgedeki PKK'ya lojistik sağlayan belediye başkanları derhal görevden alınmalı ve oralara gerçekten devletin, milletin yanında duran belediye başkanları atanmalı. Sivil toplum örgütleri, bankalara hesap açtırarak güya bölge halkına yardım adı altında PKK'ya yardım topluyorlar. Bunlara derhal müdahale edilmeli. Terörle mücadeleden bahsediyorsanız eğer ciddi anlamda bizi inandırmak istiyorsanız Kandil'i ne pahasına olursa olsun yok etmelisiniz" diye konuştu.

Destici'nin konuşmasının ardından tek liste ile gidilen kongrede mevcut il başkanı İhsan Kaya, yeniden göreve seçildi.

DHA

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler