HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

BBP lideri Destici: Terörle müzakere olmaz

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, "Terörle müzakere olmaz, mücadele olur" dedi.

BBP lideri Destici: Terörle müzakere olmaz

Partisinin Gaziantep il kongresinde konuşan Destici, çözüm sürecini ve hükümeti eleştirdi. Terörle müzakere olmayacağını ancak mücadele edilebileceğini belirten Destici, "Eğer siz bunlarla müzakere edip, masaya oturursanız istekleri bitmez. Ülkede terörü ve teröristi bitirdikten sonra müzakere edilmesi gerekir. Ülkenin her bir karışında yaşanan olaylarda, vatandaşlarımızın can güvenliğini sağlamak gerekir. Güvenlik olmadan refah seviyesi olmaz, ülke zenginleşmez" diye konuştu.

Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde HDP Van Milletvekili Aysel Tuğluk’un askere taş atmasını da hatırlatarak eleştiren Mustafa Destici, "Milletvekillerinin dokunulmazlığının kaldırılması gerekmektedir. Bu devleti kendi devleti olarak görmeyenlerin, bu bayrağı yakanların, İstiklal Marşı’nı okumayanların bizim yanımızda yeri yoktur. Bunların derhal dokunulmazlıklarının kaldırılması, milletvekilliklerinin sonlandırılması gerekir" dedi.

PKK’nın güçlenmesini sağlayanların bedel ödeyeceğini dile getiren Destici, "Bölgede savcılar ve hakimler kendilerine dava gelmediğini söylüyor. Yüzde 70 oranında davalar PKK mahkemelerinde görülüyor. Fiili olarak o bölge özerk bir duruma geldi. Neticede bugünkü yaşadığımız hadiseler meydana geldi" diye konuştu.

Türkiye’nin Suriye’deki muhaliflere eğitim vererek donatmasına ilişkin konuda da eleştiride bulunan Destici, "Türkiye bir başka ülkedeki muhalifleri asla eğitemez. Hele de bunu ABD’nin talimatı ile yapacaksa bu asla kabul edilemez. Biz Amerikalılar gibi davranamayız. Türkiye’nin bunun için bu konuda duyarlı olması gerekir" dedi.

Destici'nin konuşmasının ardından tek liste ile gidilen kongrede mevcut il başkanı İhsan Kaya yeniden göreve seçildi.

(DHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler