HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

BBP lideri hükümeti topa tuttu

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, “Siz PKK’yı muhatap alıp, yıllarca bu bölgede devlet ve milletin yanında duran vatandaşlarımızı PKK’nın kucağına atmış oluyorsunuz." dedi.

BATMAN (İHA) - Batman’da; Adıyaman, Batman, Bitlis, Diyarbakır, Elazığ, Hakkari, Kahramanmaraş, Mardin, Siirt, Şanlıurfa, Şırnak ve Van il teşkilatlarının yöneticilerinin ve partisinin MKYK üyelerinin katıldığı bölge toplantısında, PKK’nın çekilmesi sürecine ilişkin yaptığı konuşmada hatalarından dönmeleri durumunda gözlerini kapatıp, arkalarını dönmeyeceklerinin altını çizen BBP Genel Başkanı Destici, bunun şartlarını ise şöyle sıraladı:

“Hatalarından gerçek anlamda dönerlerse, Allah da affeder, Hazreti Peygamber de affeder, bu büyük Türk milleti de affeder. Bunu yapmak için gerçekten bir pişmanlık getirilmiş olması lazım, gerçekten iyi niyetle, hiçbir hesabın içinde olmadan, hiçbir şart ileri sürmeden, hiçbir bölücü talepte bulunmadan ve uluslararası emperyalist güçleri elinin tersi ile iterek, onların hiç birisini bu işin içine katmadan ‘biz bu işten pişmanlık duyduk, 30 yıldır yanlış yapmışız, hem kendi insanımıza hem bu büyük millete zulüm verdik, Müslümanlar arasına nifak soktuk, ayrılık soktuk, pişmanlık duyduk ve silahlarımızı bırakıyoruz. Kendimizi bu milletin vicdanına, adaletine bırakıyor’ derlerse elbette ki bu millet arkasını dönmez. Biz de gözümüzü kapatmayız, bizde arkamızı dönmeyiz.”

PKK’nın muhatap alınması durumunda bölge halkının PKK’nın kucağına atıldığını söyleyen Destici, “Siz PKK’yı muhatap alıp, yıllarca bu bölgede devlet ve milletin yanında duran vatandaşlarımızı PKK’nı kucağına atmış oluyorsunuz. 30 yıldır burada canı pahasına mücadele eden korucularımızı PKK’nın insafına bırakmış olmuyor musunuz?“ ifadelerini kullandı.

Destici, teşkilatlara seslenerek, “Bölgede son genel seçimlerde, tüm seçim çerçevesinde 3-4 parti olduk. Bunun için bu teşkilatlarımıza teşekkür ediyorum. Bu başarının artarak devam edeceğine inanıyorum” dedi.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler