HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

BBP 'süreç endişelerini' Başbakan'a iletti

Başbakan Erdoğan, Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Destici ile görüştü.

ANKARA (ANKA) Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile sürpriz bir görüşme gerçekleştiren BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, çözüm sürecinin terörü bitirip bitirmeyeceği konusunda endişelerinin olduğunu vurgulayarak, "Bu konuda yanlış bulduğumuz noktalar var. Bunları da net bir şekilde biz Başbakan ile paylaştık" dedi.

Başbakan Erdoğan, Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Destici ile görüştü. Başbakanlık Resmi Konutu'nda basına kapalı gerçekleşen görüşme, 1 saat 15 dakika sürdü. Görüşmenin ardından Başbakanlık Resmi Konutu önünde gazetecilere açıklamalarda bulunan Destici, çözüm süreci, Kuzey Irak, Suriye ve Balkanlar'daki gelişmeleri değerlendirdiklerini söyledi.

Başbakan Erdoğan'ın yoksul er ve erbaşların ailelerine 250 lira maaş verileceğini duyurduğunu anımsatan Destici, "Biz BBP olarak, bunun bütün askerlere verilmesini istedik hem de sosyal güvenlik primlerinin de ödenmesini istedik" dedi.

Destici, hizmet süresinin, uzun dönem askerlik için 12 ay, kısa dönem için de 4 aya düşürülmesini desteklerini belirtti.

-"HEP SAĞDUYUNUN SESİ OLDUK"-

BBP'nin, çözüm süreci konusunda vatandaşların yaklaşımını öğrenebilmek için 6 bölge toplantısı gerçekleştirdiğini dile getiren Destici, parti olarak terörün bitmesini istediklerini, bu konuda kim samimi bir adım atarsa yanında olacaklarını daha önce de belirttiklerini dile getirdi. Destici, "Biz hatırlarsanız bundan yaklaşık 1,5 yıl önce Meclis dışındaki partileri de anamuhalefeti de Hükümeti de Cumhurbaşkanımızı da Meclis Başkanımızı hatta Genelkurmay Başkanımızı da ziyaret ederek çözüm önerilerimizi sunmuştuk" derken, "Hep de şunu söyledim; Türkiye'nin birinci gündem maddesi terördür, terör bitmeden Türkiye hiçbir temel problemini bitmez. Bu süreç terörü bitirir mi bitirmez mi bizim bu konuyla ilgili endişelerimiz var. Bu konuda yanlış bulduğumuz noktalar var. Bunları da net bir şekilde biz Başbakan ile paylaştık ve kendisine anlattık, ifade ettik. BBP olarak hep sağduyunun sesi olduk. Referandum süreci bunun en güzel örneğidir" diye konuştu.

-"MİLLETİN YARARINA OLACAK HER PROJENİN YANINDA OLACAĞIZ"-

Destici, görüşmede milletin yararına, ülkenin birliğine ve beraberliğine katkı sunacağına inandıkları her projenin yanında olacaklarını da ifade ettiklerini kaydetti.

Görüşmenin, çözüm süreciyle ilgili endişelerini giderip gidermediğinin sorulması üzerine Destici, bu konuyla ilgili ayrıca bir basın açıklaması yapacaklarını kaydederken, milletin özlemle terörün bitmesini beklediğinin altını çizdi. Destici, "Bu süreçle ilgili milletin büyük kaygıları var. Bu kaygıların giderilmesi lazım" diye konuştu. (ANKA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler