HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

BBP'den son dakika referandum kararı açıklaması

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici referandumda kararlarının 'evet' olduğunu açıkladı.

BBP'den son dakika referandum açıklaması... BBP, 16 Nisan'daki anayasa değişikliği halk oylamasında "evet" oyu kullanacaklarını açıkladı.

BBP’nin Kasım seçiminde 253 bin 204 oy alarak yüzde 0,53 oy oranına ulaşmıştı.

BBP DAHA ÖNCE 'REJİM DEĞİŞİKLİĞİNİ KABUL ETMİYORUZ' DEMİŞTİ

BBP YİK Üyesi Hakkı Öznur, yaptığı açıklamada, “Dayatılan bu rejim değişikliğini kabul etmiyoruz” demişti.

Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Hakkı Öznur yaptığı basın açıklamasında, “Bu sistemle Tek parti ‘tek adam' sistemi inşa ediliyor. Tek adam devletin tümüne hükmedecek. Hem hükümet hem Meclis hem de mahkeme olacak. Dayatılan bu rejim değişikliğini kabul etmiyoruz” diyerek ‘hayır’ sinyali vermişti.

Öznur’un bu açıklaması Ankara kulislerinde BBP ‘hayır oyu verecek’ olarak algılanmıştı.

Büyük Birlik Partisi hayır diyecek' iddiası yalanlandı

Öznur'un yaptığı basın açıklamasında, “Anayasa değişiklikleri hiçbir toplumsal müzakere, sivil toplumun ve siyasal partilerin katılımı aranmadan, AKP tarafından dört duvar arasında hazırlandı, büyük bir telaş içinde TBMM'den geçirildi. Çağımız özgürlük ve demokrasi çağı iken İnsanlık katılımcı ve özgürlükçü demokrasiyi konuşurken 15 Temmuz ihanetini ve kalkışmasını fırsat bilen AKP iktidarı otoriter rejim fırsatçılığı yapmıştır” ifadesi kullanıldı.

DESTİCİ: PARTİMİZİN KARARI DEĞİL

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici ise 'Hayır' oyu verecekleri şeklindeki haberlerinin gerçeği yansıtmadığını söyledi. Medyada yer alan açıklamaların doğru olmadığını ifade eden Destici, "Partimiz bu konudaki değerlendirme ve istişarelerini sürdürüyor henüz alınmış bir karar yok, nihai kararı uygun bir tarihte açıklayacağız" dedi.

HABERİN KAYNAĞI DA DÜZELTME YAPTI!

Büyük Birlik Partisi (BBP) Yüksek İstişare Kurulu (YİK) Başkanı Hakkı Öznur, partinin halk oylamasına ilişkin kararının, istişareler bittikten sonra BBP Genel Başkanı Mustafa Destici tarafından açıklanacağını bildirdi.

Öznur, yaptığı yazılı açıklamada, bazı basın yayın organlarında, BBP'nin halk oylamasında "Hayır" diyeceğine ilişkin yer alan haberlerin gerçeği yansıtmadığını belirtti.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler