HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

BDP Elazığ İl Başkanı, ses kaydını doğruladı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın dünkü Diyarbakır mitinginde söylediği ve ardından yayınlanan telefon görüşmesi kaydına BDP Elazığ İl Başkanı Mehmet Kılıçtepe'den açıklama geldi.

Başbakan Erdoğan, Diyarbakır'da düzenlenen mitingte, BDP'nin Elazığ'da MHP'yi destekleceği yönünde telefon görüşmelerinin olduğunu söylemiş ve ardından bu ses kayıtları basına yansımıştı. Eski BDP Genel Başkan Yardımcısı Gültan Kışanak ile eski Elazığ İl Başkanı Baki Yıldırım arasında geçen çarpıcı konuşmayı BDP Elazığ İl Başkanı Mehmet Kılıçtepe doğruladı. Kılıçtepe, "Bu görüşmeyi yapan arkadaş kendi bireysel kaygısını dile getiriyor. Bireysel görüşüdür partimizi bağlamıyor. Zaten partimiz boykot ile ilgili kararını 6 Mayıs tarihinde kamuoyunu deklare etmişti" dedi.

Kılıçtepe, boykot kararı ile ilgili anlayışlarında bir değişiklik olmadığını belirterek, "Bu boykot görüşü sadece ilin görüşü değildi, bir taraftan alınan karar genel merkeze iletilmişti. Genel merkez de bu kararı onaylamıştı. Bu görüşü dile getiren arkadaş eski il başkanımızdır ve kendi bireysel kaygısını dile getirmiştir. AK Parti'ye bir ders vermek için, Elazığ'da AK Parti milletvekili sayısını düşürmek için 'Biz seçime gidemeyeceğiz, bizim dışımızdaki hangi parti güçlüyse CHP ise CHP'ye, yoksa MHP'ye yüklenip AK Parti milletvekillerinin sayısını düşürelim' şeklinde bireysel görüşlerini dile getirmiştir" şeklinde konuştu.

Telefon dinlemelerinin hukuk dışı bir olay ve gayri yasal olduğunu belirterek, ülkeyi idare eden bir başbakanın elde ettiği bilgileri kamuoyuna açıklayıp sanki bir balık yakalamış gibi bunu deklare etmesini doğru bulmadıklarını söyledi.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler