HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

BDP Genel Başkan Yardımcısı Kışanak'tan Yüksekova açıklaması

BDP Genel Başkan Yardımcısı Gültan Kışanak, "Provokatörlerin karşısında dimdik ayakta duracağız, provokasyonlar ancak böyle boşa çıkartılabilir" dedi.

Kışanak, partisince Bağlar ilçesi Turgut Özal Bulvarı'nda, Yüksekova'da yaşanan olaylarla ilgili düzenlenen basın açıklamasında yaptığı konuşmada, 2 gün önceYüksekova'da demokratik gösteri sırasında sivil halkın üzerine ateş açılması sonucu 2 kişinin yaşamını yitirdiğini söyledi.

Olayın yaşandığı andan itibaren büyük bir kara propaganda ile çarpıtılmaya çalışıldığını savunan Kışanak, Yüksekova'daki olayda ateş açanların polis olduğunu öne sürdü.

Polislerin yargıya teslim edilmesini isteyen Kışanak, şöyle konuştu:

"Eğer hükümet provokasyonları önlemek istiyorsa eğer ortada gerçekten de barış sürecine zarar vermek isteyen bazı provokatörlerin olduğuna inanıyorsa yapacağı ilk iş bu cinayeti işleyenleri yargıya teslim etmesidir.Ama bu hükümet kalkıp hala ucu açık lüzumsuz bir provokasyon söylemine sarılıyor. Bu ülkede iş ve işçi bulma kurumunun resmi internet sitesinde JİTEM okulunun adresi vardır. Ama 20 yıldır yargı bu jJİTEM'i bulup ortaya çıkaramıyor. Provokatör mü arıyorsunuz işte adresi. Bir şekilde kontrol edemediğiniz bir yolla web sayfasına da girmiş bir JİTEM gerçeği vardır. Bunun üstünü örterek bu ülkede provokasyonları önleyemezsiniz JİTEM'i bulacaksınız, sorumlularını açığa çıkaracaksınız. yargıya teslim edeceksiniz. Ondan sonra provokasyonu önlemek mümkün olabilir."

-"Provokatörlerin karşısında dim dik ayakta duracağız"-

Provokasyonu boşa çıkarmak için vatandaşları örgütlenmeye çağırdıklarını dile getiren Kışanak, "Provokasyonları önlemenin yolu sesini çıkarmaktır, itiraz etmektir, demokratik hakkını kullanmaktır, mücadele etmektir. Biz bu ülkede barışı kurda kuşa yem etmeyeceğiz. JİTEM'e, provokatörlere barışı yem etmeyeceğiz. Provokatörlerin karşısında dimdik ayakta duracağız. Provokasyonlar ancak böyle boşa çıkartılabilir" ifadesini kullandı.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler