HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

BDP, HDP'ye katılma kararı aldı

HDP Eşbaşkanı Ertuğrul Kürkcü, BDP'li vekillerin HDP'ye katılımı noktasında her iki partinin ortaklaştığını ve bu sürecin en kısa zamanda gerçekleşeceğini belirtti.

BDP, HDP'ye katılma kararı aldı

ANKARA(ANKA) - Kürkcü, HDP'nin bu yeni sürecinin tüm Türkiye'yi ve dünyayı ilgilendirdiğini dile getirerek, "Toplumun tamamının gelecek tercihi olacağız. Bu noktada ortak bir mutabakata vardık. Sahici bir adım atıyoruz" dedi.

ANF'nin yansıttığı habere göre, BDP ve HDP milletvekilleri, BDP'li vekillerin HDP'ye katılmasıyla ilgili olarak BDP Genel Merkezi'nde bir araya geldi. Katılımın yanı sıra son siyasal gelişmelerin de ele alındığı toplantıya BDP Grup Başkanvekilleri Pervin Buldan ve İdris Baluken, HDP Eşbaşkanları Sebahat Tuncel ve Ertuğrul Kürkcü de katıldı. Toplantı basına kapalı gerçekleşti.

Toplantının ardından basına açıklama yapan HDP Eşbaşkanı Ertuğrul Kürkçü, toplantıdan parlamentoda HDP grubu oluşturma kararı aldıklarını belirtti. Uzun süredir tartışılan bir konu olduğunu söyleyen Kürkcü, HDP'nin yeniden kuruluş sürecini seçimlerin ardından hızlı biçimde ele aldıklarını belirtti. Yeni bir adım attıklarını kaydeden Kürkcü, HDP'yi kitlesel ölçeğe ulaştırma noktasında ortak karar aldıklarını dile getirdi.

BİRLEŞME CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMLERİNDEN ÖNCE TAMAMLANACAK

BDP'nin ise HDP'nin bir bileşeni olarak kendi sürecini yeniden şekillendireceğini belirten Kürkçü, "Hedef kitlemize göre yeniden bir şekillendirmeyle, yeni kuruluş sürecini yaşayacağız. HDP grubu sadece meclis grubu olmakla yetinmeyip, Türkiye'nin geleceğine dönük bir süreci kapsıyor. Toplumun tamamının gelecek tercihi olacağız. Bu durum sadece Türkiye'yi değil dünyayı ilgilendiriyor. Buradaki Kürt sorununda çözümün gelişmesi bölgeye ve Ortadoğu'ya da yansıyacaktır. Önünü açacaktır" dedi.

"Sahici bir hamle yapıyoruz" diyen Kürkçü, HDP grubunun oluşmasının Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin öncesinde tamamlanacağını belirtti. Bu süreç ve birleşme seramonisi için zaman gerektiğini kaydeden Kürkçü, "HDP'nin misyonu için, nasıl örgütlenecek, karşılaştıklarını nasıl aşacağı konularını, yeni süreçle karşılaştıracağız" şeklinde konuştu.

"ÖCALAN HDP'YE BÜYÜK ÖNEM ATFEDİYOR"

BDP Grup Başkan Vekili Pervin Buldan ise hafta sonu İmralı Adası'na giderek PKK terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan ile görüşeceklerini vurgulayarak, "Pazar günü adaya gidilerek Sayın Öcalan ile görüşme gerçekleştirilecek. Sayın Öcalan ile de bugünkü toplantı sonuçları paylaşılacak. Kendisi HDP'ye büyük önem atfediyor. Türkiye'deki tüm kesimleri kapsaması açısından önemsiyor. Kendisine anlatacağız. Nasıl bir değerlendirme yapacak, onu bilemiyoruz" diye konuştu. (ANKA)

Tüm haberler

En Çok Aranan Haberler