HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

BDP'li Buldan CHP ve MHP'ye çağrıda bulundu

BDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan, PKK'nın 8 Mayıs 2013 tarihinde Türkiye sınırları dışına çekilme kararı almasına ilişkin konuştu.

ANKARA(ANKA) - Buldan, "Tarihi bir gün" derken, "Bu süreçte siyasetçilerin üzerine çok büyük görev düşüyor. Hep birlikte bu barış sürecini örebilmeliyiz. Hem MHP'ye hem CHP'ye bir kez daha tarihi bir sorumluluk yüklenmeleri gerektiğini ve bunun çağrısını yapmayı bir borç biliyorum" dedi.

ANKA'ya konuşan BDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan, PKK'nın çekilme kararı almasına ilişkin şöyle dedi:

"Tarihi bir gün aslında sadece Türkiye açısından değil dünya açısından tarihi bir gün. Çünkü bütün dünyanın gözü bugün Kandil'deydi, yapılacak olan açıklamayı bekliyorlardı.

Meselenin bu şekilde bu süreçte konuşulması, tartışılması ve çözümü kavuşması hepimiz açısından mutlu ve umutlu olunması gereken bir süreç. Bugün yapılan açıklamayla birlikte gerillanın ülke sınırlarına çıkması bu tarihi süreçte önemlidir. Ümit ediyoruz ki bu süreç bir barış sürecine evrilir. Bu uzun vadeli bir süreçtir. Bu süreç içerisinde yapılması gerekenler vardır. Kürt halkının yıllardır talep ettiği kimlik, kültür ve dil meselesinin bu süreçte tartışılması gerektiğini, yasal ve anayasal düzenlemelerle birlikte bunların güvence altına alınması gerektiğini ifade etmek istiyorum.

Bu süreçte siyasetçilerin üzerine çok büyük görev düşüyor. Hep birlikte bu barış sürecini örebilmeliyiz. Hem MHP'ye hem CHP'ye bir kez daha tarihi bir sorumluluk yüklenmeleri gerektiğini ve bunun çağrısını yapmayı bir borç biliyorum."

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler