HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

BDP'li Buldan: İmralı'ya gidişimiz engellenirse kaygılarımızı kamuoyu ile paylaşırız

BDP Grup Başkan Vekili Pervin Buldan, 30 Mart yerel seçimlerinden sonra İmralı Adası'na gitmeleri gereken BDP- HDP heyetinin gidişinin Adalet Bakanlığı tarafından ertelenmesine tepki gösterdi.

DİYARBAKIR, (DHA) - Buldan, "İmralı adasına 1,5 aydır gidemedik. Eğer önümüzdeki hafta Cumartesi de gidişimiz engellenirse, bir basın toplantısı ile kaygılarımızı kamuoyu ile paylaşacağız" dedi.

Bugün İmralı adasına giderek Abdullah Öcalan ile görüşme yapmaları beklenen BDP- HDP heyetinin gidişinin önümüzdeki haftaya ertelenmesi, BDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan'ın tepkisine yol açtı. İmralı'ya giden heyette de yer alan Pervin Buldan, adaya son gidişlerinin üzerinden 1,5 ay geçtiğini, geçen hafta Adalet Bakanı'nın kendilerine bu Pazar günü gidileceğini söylediğini belirterek şöyle konuştu:

"Ertelenmenin nedenini hükümete sormak lazım. Biz bilemeyiz, bize gerekçe söylenmiyor. Bize bugün değil, önümüzdeki hafta Cumartesi günü gidileceği söylendi, gerekçesini sorduğumuzda 'biz bilemeyiz' dediler. Bize zaten Bakan'ın kendisi dönmüyor, danışmanı söylüyor. O da kendisine iletileni söylüyor."

'SÜREÇ AÇISINDAN GÖRÜŞMELER ACİLEN YAPILMALI'

BDP Grup Başkan Vekili Pervin Buldan, çözüm ve barış süreci açısından görüşmelerin aslında acilen yapılması gerektiğini, 30 Mart yerel seçimlerinden sonda İmralı'ya gitmek için 1 Nisan'da taleplerini Adalet Bakanı'na ilettiklerini kaydederek şunları söyledi:

"Ama, ne yazık ki 1,5 aydır halen görüşülmedi. Eğer Cumartesi de gidişimiz engellenirse, biz bir basın toplantısı ile kaygılarımızı kamuoyu ile paylaşacağız. Umarım Cumartesi günü tekrardan bir engel çıkarılmaz. Tekrardan bir engelle karşılaşırsak, gidişimiz tekrar engellenirse ve ertelenirse bununla ilgili bir çağrı yaparız ve artık kaygılarımızı da kamuoyu ile paylaşırız."

En Çok Aranan Haberler