HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

BDP'li Önder telefon şakasını anlattı

BDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, Anayasa Yazım Komisyonu'ndaki "Alo Başbakan" şakasına açıklık getirdi.

ANKARA (ANKA) - Önder, "Siyaset çok süratli gidiyor. Komisyon çalışmaları da gergindi, küçük şaka molası verdik. Arkadaşımın numarasını Başbakan olarak değiştirdim" diye anlattı.

BDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, TBMM'de basın mensuplarının Meclis Anayasa Uzlaşma Komisyonu bünyesinde oluşturulan Yazım Komisyonu'nda yaşanan telefon şakasına ilişkin sorularını yanıtladı. Önder, basın mensuplarının telefon şakasına ilişkin sorularına, "Sayın İyimaya biraz bu hızlı anayasal süreci yavaşlatacak bir tempoya girdi. Gençliğini anlatıyordu, şiirler falan okuyordu. Öyle küçük bir şaka yaptık. Sonra hemen açıkladık" dedi.

"Nasıl yaptınız?" sorusuna Önder, "Siyaset çok süratli gidiyor. Komisyon çalışmaları da gergindi, küçük şaka molası verdik. Arkadaşımın numarasını Başbakan olarak değiştirdim, İyimaya'nın önüne indirdim, İyimaya görünce zaten gözleri" diye konuştu, "Tepkisi ne oldu" sorusuna ise Önder, "Ben ne yaptım ki böyle söylüyon."

"Siz açıkladıktan sonra ne dedi?" sorusuna da Önder, "Hiç şaka olduğunu düşünmedim, dedi. İnanmıştı" derken, "Öyle bir şaka, latife hukukumuz var diye bunu yaptık" diye konuştu.

"Yüksek sesle mi söylediniz "alo Sayın Başbakanım' diye" sorusuna da Önder, "Evet ve CHP ve MHP temsilcileri de artık başbakan anayasa komisyonunu mu arıyor diye" diye konuştu.

"Müslüm Baba'yla ilgili sizin belgesel projeniz vardı, ne oldu?" sorusuna Önder, "Yok, film projem vardı, senaryosunu yazdım, fakat o zaman yapımcısı para bulamadı, o proje kaldı. Bir hafta falan Müslüm Baba'yla birlikte yaşadık, onunla hayatını dinledim ondan. Baba dedim, Muhterem Hanım'dan başka bir aşkın olmadı mı dedim. Epey bir daldı, taşın da kalbi yoktur ama onu da bir yosun sarar dedi. Şimdi başucunda bir taşla bu halkın kalbine gömüldü, yattığı yer incitmesin diyorum" diye konuştu.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler