HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

BDP'li Sakık'tan Kur'an-ı Kerim'li Kürtçe şarkılı konuşma

BDP'li Milletvekili Sırrı Sakık, Meclis Genel Kurulu'nda Kur'an-ı Kerim'i göstererek, ilginç bir konuşma yaptı.

BDP'li Sakık'tan Kur'an-ı Kerim'li Kürtçe şarkılı konuşma

BDP'li Milletvekili Sırrı Sakık, Meclis Genel Kurulu'nda Kur'an-ı Kerim'i göstererek "Sizi bu kutsal kitap adına temin ediyorum ki binde birini anlatmışımdır. Sizi bugün vicdanınızla baş başa bırakıyorum. Öyle boş inanç yok."dedi ve konuşmasının sonuda cep telefonun'dan kürtçe şarkı dinletti. Meclis Genel Kurulu Meclis Başkanvekili Sadık Yakut başkanlığında toplandı.

Toplantıda, BDP'nin "1990'lı yıllarda Doğu ve Güneydoğu bölgelerinde yaşanan katliam ve köy yakmalarının ortaya çıkarılması, hakikatlerin açığa çıkarılması" gerekçesiyle verdiği araştırma önergesinin görüşülmesi sırasında konuşan BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık, 'Katiller biliniyor' dedi ve Kur'an-ı Kerim'i gösterdi.

"Sizi bu kutsal kitap adına temin ediyorum ki binde birini anlatmışımdır. Sizi bugün vicdanınızla baş başa bırakıyorum. Öyle boş inanç yok. Sizi bugün göreve davet ediyorum." diyen Sakık, Başbakan'ın Barzani ile yapacağı görüşmeyi hatırlattı. Önemli bir görüşme olduğunu belirten Sakık, şöyle devam etti: "Yanında Şivan Perver olacak diyor. İbrahim Tatlıses olacak, düet yapacaklar. Şivan'a bir çağrım var. Bizim acılarımız var. Siz Diyarbakır'a geliyorsunuz, sen 40 yıl bu mücadeleyi sürdürdün. Bu acılar adına eğer düet yapacaksanız, Paris'te sürgünde ölen Ahmet Kaya'nın naaşı başında bir parçan vardı, bu parçayı istiyoruz, bizim acılarımız var. Bu acıların seslendirilmesi gerekir Diyarbakır sokaklarında. Bu acılardan dolayı özür dilenmeli. Şivan bunu seslendirmeli" dedi ve cep telefonundan bahsettiği şarkıyı Meclis Genel Kurulu'na dinletti.

MYNET'DEKİ TÜM HABERLER İÇİN TIKLAYIN!

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler