HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

BDP'li Üçer'den şok sözler

BDP Van Milletvekili Özdal Üçer "İster kabul etsinler ister etmesinler, biz demokratik özerkliğimizi ilan ettik ve özgür Kürdistan'a doğru gidiyoruz" dedi.

BDP'li Üçer'den şok sözler

Van'ın Başkale İlçesi'nde, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ve Başkale Belediyesi'nin ortak çalışmalarıyla yapılan Amed Parkı törenle açıldı.

Parkın açılışına BDP Van Milletvekili Özdal Üçer, Güneydoğu Anadolu Belediyeler Birliği Başkanı ve Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, BDP'li Edremit Belediye Başkanı Abdulkerim Sayan, Yüksekova Eski Belediye Başkanı Ruken Yetişkin, GAP Belediye Birliği Sekreteri İsmail Doğan, BDP'li Yöneticiler, Kurdi-Der Yöneticileri ve yaklaşık 3 bin kişi katıldı.

Başkale ilçesinde 450 bin liraya mal olan parkın 120 bin lirası Güneydoğu Anadolu Belediyeler Birliği, geriye kalan kısmı da Başkale Belediyesi tarafından karşılandı. Açılışta açılan 'Demokratik Özerkliği Selamlıyoruz' yazılı pankartı dikkat çekti. Parkın açılışında konuşan, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, barış ve kardeşlik özlemiyle ilçe halkını selamladığını belirterek, "Umarım bu birlik ve beraberliğimiz sonsuza kadar devam eder. Buradan şu an tutuklu olan Sayın Belediye Başkanımız İhsan Güler'e selamlarımı gönderiyorum. Bu park Başkanımızın hayaliydi ve şimdi gerçek oldu" dedi.

YAŞASIN ÖZERK KÜRDİSTAN

Daha sonra Kürtçe konuşan Van BDP Millet Vekili Özdal Üçer ise Demokratik Özerkliği Kürdistan'ın her bölgesinde selamladığını belirterek "Başbakan diyor ki 'Neden meclise gelmiyorlar?' Bizim tüm istek ve taleplerimize bir cevap bulamadık. Van bölgesinde yüzbine yakın oy alan arkadaşlarımız Kemal Aktaş, Hatip Dicle ve diğer tutuklu Milletvekillerimiz KCK davası adı altında yapılan siyasi soykırımla bize cevap verdiler. Biz de kendi Kürdistan meclisimizi Diyarbakır ilan ettik. Bizim onlara ihtiyacımız yok. İster kabul etsinler ister etmesinler, biz demokratik özerkliğimizi ilan ettik ve özgür Kürdistan'a doğru gidiyoruz. Yaşasın Özerk Kürdistan" dedi.

Başkale Belediye Başkanı BDP'li Hecer Sarıhan ise şu an tutuklu bulunan Eski Belediye Başkanı İhsan Güler'in hayalinin gerçek olduğunu kaydederek, "Bu başkanımızın hayaliydi ve biz bunu gerçekleştirdik. Buradan bütün Başkale halkına ve belediye ekibine teşekkür ediyorum " dedi. BDP İlçe Başkanı Derviş Polat da Van F Tipi Cezevinde bulunan Eski Belediye Başkanı İhsan Güler'in mesajını okudu. Güler'in mesajında, "Bombaların arasında büyümeye çalışan, yoksulluğun pençesinde yaşam savaşı veren, savaşın ön cephesinde yer alan çocuklarımıza mutluluk verecek bir alan olması dileğiyle, bu parkın yapılmasında emeği geçen herkesi yürekten kutluyorum" dedi.

Açılışı yapılan Amed Parkında 180 kişilik açık Anfi Tiyatro, Cafe, Şelale, Şıvan ve Berivan adlı heykel, Diyarbakırın sembolü olan Karpuz ve kameriyeler bulunuyor.

DHA

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler