HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

BDP'li Zozani: Askerler de bize oy vermeli

HAKKARİ'nin Çukurca İlçesi'nde BDP tarafından nevruz kutlaması yapıldı.

BDP'li Zozani: Askerler de bize oy vermeli

ÇUKURCA(Hakkari), (DHA)- BDP Hakkari Milletvekili Adil Zozani askerlere seslenerek, "Muhtemelen onlarda bizim sesimizi duyuyor. Onlarda 30 Mart'ta oy kullanacak. Kulaklarını açıp bizi dinlesinler. Bizim bu çığlığımız onlarında huzur içinde anne- babaların yanına dönmeleri için vesile olacaktır. Onlar da Kürt halkının özgürlük çığlığına Türkiye'nin demokrasi hareketine evet mührünü basmak zorundadırlar. Onlar da BDP'ye oy vermeli" diye konuştu.

Cumhuriyet Mahallesi Tağsaran Mevkii'nde saat 11.00'da başlayan nevruz kutlamalarına BDP Hakkari Milletvekilleri Esat Canan, Adil Zozani, BDP MYK üyesi Mihdi Perinçek, BDP PM üyeleri Abidin Eniş ile Mahir Bekleyiş, BDP'li Hakkari Belediye Başkan Vekili Bülent Armut, Çukurca Belediye Başkanı Hıdır Demiroğlu, BDP'nin Hakkari merkez ve ilçe belediye eş başkan adayları ile yaklaşık 3 bin kişi katıldı. BDP’li vekiller Esat Canan ile Adil Zozani, nevruz ateşini yaktıktan sonra alanda bulunanlarla birlikte halay çekti.

BDP Hakkari Milletvekili Adil Zozani, 2012 yılındaki nevruzunun direniş, 2013'te 'Çözüm ve diyalog', 2014'ün ise Kürt halkının özgürlük nevruzu olduğunu söyledi. Abdullah Öcalan'ın mesajının partilerine teslim edildiğini ve yarın Diyarbakır'daki nevruz kutlamalarında okunacağını belirten Zozani, "Önceki Nevruz kutlamalarında Öcalan’ın mesajlarını ferman olarak kabul ediyorduk. 2014 mesajı da özgürlük fermanı olacaktır" diye konuştu.

BDP'Lİ MİLLETVEKİLİ ASKERE SESLENDİ

Konuşmasında askerlere de seslenen Zozani, şöyle devam etti:

"Buradan bu tepelerdeki askerlere sesleniyorum. Muhtemelen onlarda bizim sesimizi duyuyor. Onlar da 30 Mart'ta oy kullanacak. Kulaklarını açıp bizi dinlesinler. Bizim bu çığlığımız onlarında huzur içinde anne babaların yanına dönmeleri için vesile olacaktır. Onlarda Kürt halkının özgürlük çığlığına Türkiye'nin demokrasi hareketine evet mührünü basmak zorundadırlar. Onlarda BDP'ye oy vermeliler."

Çukurca'daki nevruz kutlamaları söylenen Kürtçe şarkılar eşliğinde çekilen halaylarla devam etti.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler