HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

BDP'Liler kendilerini ihbar etti

Bingöl Cumhuriyet Başsavcılığı'na giden BDP'li grup, "Biz de KCK'lıyız" yazılı ihbar dilekçelerini savcılığa teslim ettiler.

BİNGÖL (İHA) - Bingöl Cumhuriyet Başsavcılığı'na giden BDP'li grup, "Biz de KCK'lıyız" yazılı ihbar dilekçelerini savcılığa teslim ettiler.

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Bingöl Milletvekili İdris Baluken ve İl Başkanının da aralarında bulunduğu yaklaşık 120 BDP'li, il binası önünde toplanarak, şehrin en işlek noktası olan Dörtyol saat kulesine kadar yürüdüler. Burada bir konuşma yapan BDP Bingöl Milletvekili Baluken, "Biz her yerde barışı haykıracağız, meclis kürsüsünde, sokakta ve her yerde. Bu suçsa evet biz bu suçu her gün işliyoruz. Biz bu suçu bugün burada resmi olarak işlediğimizi ilan ediyoruz. Esasında bu operasyonların hedefi

15 kişinin bile bir araya gelemeyeceği bir BDP yaratmaktı. Fakat halkımız Türkiye'nin dört bir yanından yüz binler olarak alanlara aktı ve bunları boşa çıkarttı. Gelinen aşamada bu siyasi soykırım operasyonlarının neyi amaçladığı ortada. Ancak yüz binlerin 'ben irademe sahip çıkıyorum' demesi çok önemli. Böylesi kararlı bir duruşa sahip bir halkın silahla, baskıyla, tüfekle zindanla dize getirilemeyeceğinin bilinmesi gerekiyor" dedi.

DİLEKÇELERİ SAVCILIĞA VERDİLER

Yapılan konuşmaların ardından adliye binasına giden BDP'liler, 5'er kişilik gruplar halinde içeri girdi ve "Biz de KCK'lıyız" yazılı ihbar dilekçelerini savcılığa sundular. Kalabalık, dilekçeleri teslim ettikten sonra dağıldı.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler