HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

BDP'nin adayları başvurularını yaptı

Barış ve Demokrasi Partisi'nin (BDP) bağımsız Van milletvekilleri adayları, dev PKK bayrağı ve atılan sloganlar eşliğinde geldikleri Adalet Sarayı'nda başvurularını yaptı.

VAN (İHA) - Adaylar Aysel Tuğluk, Nazmi Gür ve Özdal Üçer, BDP Van İl Başkanı Cüneyt Caniş ve BDP'li Van Belediye Başkanı Bekir Kaya ile birlikte Ahmed-i Hani Parkı'ndaki 'Çözüm Çadırı'ndan yürüyerek Adalet Sarayı'na geldiler.

Adaylara kalabalık bir grup destek verirken, polis ekipleri ise geniş güvenlik önlemi aldı. Dev PKK bayrağı ve atılan değişik sloganlar eşliğinde Adalet Sarayı'na gelen adaylar, Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) geçerek başvurularını yaptı. KCK davasından dolayı tutuklu bulunan adaylardan Kemal Aktaş'ın yerine de avukatı müracaatta bulundu. Müracaatları YSK Başkanı tarafından kabul edilen BDP'nin adayları adına Aysel Tuğluk bir açıklama yaptı. Kendilerini özgürlük ve demokrasi adayları olarak tanıtan Aysel Tuğluk, Van'da 4 kişi olarak müracaat ettiklerini söyledi. Tuğluk, "Halkımıza ve Türkiye'ye hayırlı olmasını diliyoruz. 12 Haziran seçimlerini önemsiyoruz. Özellikle Kürt sorununun barışçıl ve demokratik çözümü konusunda 12 Haziran'da ortaya çıkacak iradenin son derece belirleyici olduğunu

düşünüyoruz. Bizler özgürlük ve demokrasi adayları olarak barışın, kardeşliğin ve birlikte yaşamaya dair iradenin hayat bulması, tabii ki Kürt halkının halkı ve meşru taleplerinin de anayasal güvenceye kavuşturulması noktasında hem meclis zemininde hem de halkımızla birlikte yürüteceğimiz mücadele ile bu sorunun çözümünde bir çözüm gücü, bir çözüm muhatabı olmak için çaba sarf edeceğiz. Bütün amacımız Türkiye'de demokrasinin gelişmesidir ve bu sorunun Türkiye'nin öncelikli sorunu haline gelmesini sağlamak ve bir Türkiye sorunu olarak algılanmasını sağlamaktır" dedi.

İki halkın barış içerisinde kardeşçe yaşaması gerekliliğini ortaya koyduklarını da ifade eden Aysel Tuğluk, "Biz sadece şunu istiyoruz, Kürt sorununun çözümü konusunda bir hukuk oluşturulması lazım. Mevcut ilişki biçimi çatışmaları oluşturan bir ilişki biçimidir. Bu ilişki biçiminin demokratik, eşit ve adil bir temelde yeniden düzenlemesi gerekiyor. Bu açıdan bunun gerçekleşmesi için çaba sarf edeceğiz. Hiçbir şekilde insanların yaşamını kaybetmesini istemiyoruz. Gençlerimizin hayatını kaybetmesini istemiyoruz. Bizim mücadelemiz bu ölümleri önleme temeline dayalı bir mücadele olacak, çünkü 'Artık yeter' diyoruz. 40 bin insanımızı kaybettik, bundan sonra artık ölümler olmadan konuşarak bu meseleyi halledelim diyoruz. Meclis zemini bu anlamda son derece önemlidir" şeklinde konuştu.

Yapılan açıklamanın ardından adaylar, beraberindeki kalabalık grup ile birlikte tekrar yürüyerek Çözüm Çadırı'na geldi.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler