HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

'Beni bir katille nasıl karşılaştırırsın'

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, kendisiyle ilgili eleştirilerde "El Kaide sevgisi" ifadesinin kullanılmasıyla ilgili, "Bu açık bir şekilde bir ithamdır, suçlamadır" dedi.

'Beni bir katille nasıl karşılaştırırsın'

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda Dışişleri Bakanlığı'nın 2014 bütçesi görüşmelerinde gerginlik yaşandı.

Dışişleri Bakanı Davutoğlu, CHP'li vekillerin yaptığı Esad benzetmesine "Siz beni nasıl kendi halkını katleden biriyle karşılaştırabilirsiniz" diye tepki gösterdi.

Davutoğlu, bakanlığının 2014 bütçesinin görüşüldüğü TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda milletvekillerinin sorularını yanıtladı.

Suriye politikasına ilişkin soruları yanıtlayan Davutoğlu, Türkiye'nin, Cenevre-2 Konferansı'nın bir an önce toplanması için elinden gelen çabayı gösterdiğini, bu yönde temaslarını ilgili taraflarla sürdürdüğünü belirtti.

Londra Bildirisi'ne atıfta bulunan Davutoğlu, sürecin açık uçlu olmayacağını, eli kana bulaşanların sürece katılmayacağını, tam yetkiye sahip yeni bir geçiş hükümetinin kurulacağını kaydetti.

CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı'nın Gezi olaylarına hatırlatarak, "Tıpkı Suriye'deki gibi devlet halka silah doğrulttu, sizin de Esad'dan farkınız yok" dedi.

Davutoğlu, Atıcı'nın bu sözlerine sert tepki gösterdi.

"Eğer bizi Beşşar Esad ile karşılaştırıyorsanız sizi Allaha ve millete havale ediyorum" diyen Davutoğlu, sesini yükselterek şunları söyledi:

"Siz beni nasıl kendi halkını katleden biriyle karşılaştırabilirsiniz? Nasıl karşılaştırırsın? Türkiye Cumhuriyeti Devleti Dışişleri Bakanını Kimyasal silah kullanan bir katille nasıl karşılaştırırsın? Hangi hakla karşılaştırırsın El-Kaide ile nasıl karşılaştırırsın?"

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler