HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Binali Yıldırım: 1 Kasım'dan sonra başka seçim olmayacak

Eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı ve AK Parti İzmir Milletvekili adayı Binali Yıldırım, "1 Kasım'dan sonra başka seçim olmayacak. Türkiye'nin böyle bir lüksü yok" dedi.

Binali Yıldırım: 1 Kasım'dan sonra başka seçim olmayacak

Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi'nin Eylül Ayı Meclis Toplantısı'na katılan Yıldırım, denizciliğin küresel kriz ile beraber birkaç yıldır parlak günler geçirmediğini, Türkiye'nin içine girdiği seçim süreçlerinden sonra ortaya çıkan siyasi belirsizlik ve istikrar sorununun da sektörde geleceğe yönelik kaygıları arttırdığını belirtti.

Yıldırım, bu kaygıları ortadan kaldırmayı amaçladıklarını kaydederek, "Şartlar yeniden seçim yapmaya taşıdı. Bu dayatma olarak algılamasın. Bir koalisyon durumu söz konusuydu. Partiler bu uzlaşmada iyi bir sınav veremedi" diye konuştu.

AK Parti olarak seçimlerde tek başına iktidarı hedeflediklerini aktaran Yıldırım, şunları ifade etti:

"Bunu bencillik olarak düşünmeyin. Çünkü gelişen şartlar, ülkemizde terörle mücadele ve ekonomide gelişen şartlar bunu keyfiyet olmaktan çıkarıyor. Önümüzdeki seçim sıradan bir seçim değil. Bu çok alışılmış bir şey değil. Türkiye'nin istikrara ihtiyacı var. Geleceğe yönelik yatırım planları, geleceğe yönelik ticaret öngörülerinde bir belirsizlik olursa bundan en önce etkilenecek olan sektör denizciliktir. Türkiye'nin tekrar uzun vadeli, büyümeye endekslenmiş yeni bir dönüşüme ve programa ihtiyacı var. Bizim hedefimiz bu... Güçlü bir siyasi irade ile bunu sağlayacağız.

Eğer AK Parti tek başına iktidar olmazsa başka seçim olmayacak. Kimse 1 Kasım seçimlerinden sonra yeniden bir seçim beklemesin. Türkiye'nin böyle bir lüksü yok. Tek başına ya da parçalı bir iktidar. Bu hükümet kurma ve siyasi yönetim oluşturma meselesini kısa sürede gündemden kaldırıp, vatandaşın asıl çözüm beklediği sorunlara yönelinmesi şart. Mesele o bu meselesi değil, memleket meselesidir."

- İzmir Türkiye'ye lazım

Yıldırım, İzmir'de yerel yönetim ile merkezi yönetim ayrımcılığını yapmadığını dile getirerek, "Yerel yönetim, merkezi yönetim algı çekişmesinin şehre bir faydası yok. Nasıl İZBAN'da o parti, bu parti demedim, bundan böyle de şehri ilgilendiren her konuyu Ankara'da arkadaşlarımla birlikte değerlendireceğiz. El birliği ile şehri olması lazım yere götüreceğiz. İzmir Türkiye'ye lazım" ifadesini kullandı.

(AA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler