HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Binali Yıldırım: Akıncı Üssü kapatılacak

Başbakan Binali Yıldırım, Akıncı Üssü'nün kapatılacağını açıklayarak, "Orası şehitlerinin anısının yansıtılacağı yer haline getirilecek" dedi.

Başbakan Yıldırım, "Kazan Meydanı'ndan herkese ilan ediyorum. Hainlerin yuvalandığı o hain Akıncı Üssü kapatılacaktır ve orası şehitlerimizin anısının yaşatılacağı bir yer haline getirilecek." diye konuştu

Başbakan Binali Yıldırım, Akıncı Üssü’nün bulunduğu Kazan’da konuştu. Yıldırım, "Sizler tek yürek oldunuz, tek bilek oldunuz, darbecilerin önünde dimdik durdunuz. Şimdi buradan, Kazan Meydanı'ndan bütün herkese ilan ediyorum. Hainlerin yuvalandığı o hain Akıncı Üssü kapatılacaktır ve orası şehitlerimizin anısının yaşatılacağı bir yer haline getirilecek" dedi.

HESABINI SORACAĞIZ

Başbakan Yıldırım, "Bu milletin canından, kanından, dişinden tırnağından artırarak verdiği paralarla alınan o tanklar, o uçaklar, o helikopterlerden bombaları, mermileri acımasızca sizin üzerinize atanların hesabını soracağız, burunlarından fitil fitil getireceğiz" diye konuştu.

AMERİKADA'Kİ O TERÖRİST BAŞINI GETİRECEĞİZ

Fetullah Gülen'in Türkiye'ye getirilmesiyle ilgili Yıldırım, "Şunu bilmenizi istiyorum, bu aziz vatanı, bu aziz milleti bölmeye, parçalamaya hiç ama hiç kimsenin gücü yetmeyecek. Bu darbenin sorumlusu Amerika'daki o terörist başını illa da getireceğiz, Türkiye'ye getireceğiz." dedi.


Başbakan Binali Yıldırım, Akıncı Üssü’nün bulunduğu Kazan’da konuştu

TANKLARIN ÇIKTIĞI BÜTÜN KIŞLALARI KAPATACAĞIZ

Yıldrım, "Tankların çıktığı, helikopterlerin kaldırıldığı bütün kışlaları kapatıyoruz, oralar piknik alanı olacak. Tankların Ankara ve İstanbul'da ne işi var. Onların yeri düşmanların olduğu mevzilerdir." dedi.

HANGİ KIŞLALAR KAPATILACAK?

Kapatılacak yerler arasında Hasdal, Maltepe, Mamak, Etimesgut, Güvercinlik, Kara Havacılık Okulu var.

Hedef, bir daha darbe üretecek bir şey olmayacak Türkiye'de. Sadece darbeleri bastırmak değil; bundan sonra darbe ihtimalini bile ortadan kaldıracak bütün sebepleri tek tek araştırıyoruz, gereğini yapacağız.

Yani Türk Silahlı Kuvvetleri'nin yeniden yapılandırma ihtiyacı var. Aksi halde 3-5 tane soysuz, asker elbisesi içerisine girmiş terörist koca peygamber ocağını tartışılır hale getiriyor. Buna asla müsade etmeyeceğiz.”

"DEMOKRASİ ŞEHİTLERİ GÜNÜ"

Türkiye'nin ikinci büyük kurtuluş mücadelesinin adı" olduğunu vurgulayan Yıldırım, "15 Temmuz'u her yıl 'Demokrasi Şehitleri Günü' olarak anacağız, kutlayacağız. O gün sokağa çıktınız, 15 gün oldu sokaktasınız, meydanlardasınız. Türkiye'ye sahip çıkıyorsunuz, Kazan'a sahip çıkıyorsunuz.

**AKINCI HAVA ÜSSÜ MERKEZLERİ KONUMUNDAYDI

**

Darbe girişimi sırasında gece boyunca Ankara semalarında görülen ve TBMM, MİT, İç İşleri Bakanlığı gibi yerleri bombalayan uçakların Akıncı Hava Üssü'nden kalktığı ortaya çıkmıştı.

Darbecilerin özellikle bu hava üssünde önemli bir örgütlenmeye gittikleri görülmüştü.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler