HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Binali Yıldırım: PKK 'hayır' diyor, onun için 'evet' diyoruz

Başbakan Binali Yıldırım, “PKK ‘hayır’ diyor, FETÖ ‘hayır’ diyor, HDP ‘hayır’ diyor, onun için ‘evet’ diyoruz. Bölücülüğe ‘evet’ diyenlere millet referandumda dersini verecek” dedi.

Başbakan Yıldırım, dün fikirtepe Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında 13 adada yükselecek yeni binaların temel atma törenine katıldı. Törende Yıldırım’ın yanı sıra Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Ak Parti Genel Başkan Yardımcıları Hayati Yazıcı, Erol Kaya, milletvekilleri, İBB Başkanı Kadir Topbaş ile çok sayıda vatandaş da hazır bulundu. Fikirtepe’ye gelince 40 yıl öncesini hatırladığını anlatan Yıldırım, “Rahmetli babam, Yumurtacı Abdibey Caddesi’nde bir arsa almıştı. Buraları karış karış bilirim. Burada yaşayan hemşerilerimin yaşadıkları sıkıntıları bilirim. İnşallah yapılacak bu kentsel dönüşümle, Fikirtepe’de 13 adada tamamen yepyeni bir şehir inşa edilecek” dedi.

DERDE DERMAN

Kentsel dönüşümün en güzel örneklerinden birinin Fikirtepe’de yaşandığını belirten Yıldırım, “Milletimizin derdine derman olacağına inandığım, böylesine güzel projeleri hayata geçirirken, ayrı bir heyecan duyuyorum. Sizlerin de bu yağmurda, bu bereketli günde aynı heyecanı yaşadığınızı görüyorum” dedi. Yıldırım’ın, “Yağmurda sizi daha fazla bekletmek istemiyorum” diye seslenmesi üzerine, vatandaşlar “Beraber yürüdük biz bu yollarda” şarkısını söyledi. Başbakan Yıldırım da vatandaşlara şarkıyı söyleyerek eşlik etti.

‘EY KEMAL BEY UYAN’

İstanbul’un dünya şehri olduğunu, güzel ve yedi tepeli İstanbul’a 7 eser kazandırdıklarını belirten Yıldırım şöyle devam etti: “Ankara-İstanbul hızlı treni yapıldı mı? Evet. Yavuz Sultan Selim Köprüsü yapıldı mı? Marmaray yapıldı mı? Dünyanın en büyük havalimanı yapılıyor mu? Avrasya Tüneli yapıldı mı? İstanbul-İzmir Otoyolu Osman Gazi Köprüsü hizmete açıldı mı? Görüyorsunuz millet ‘evet’ diyor. Eserler kendini gösteriyor. Millete hizmet yolunda İstanbul hazır mı? (Evet sesleri üzerine) Size de bu yakışır. Bu anayasa değişikliği nedir biliyor musunuz hemşerilerim? Memlekette güzel bir iş olsa, faydalı bir iş olsa CHP hemen harekete geçer. ‘Başörtüsü bir rejim sorunudur’ diyen CHP’den Türkiye’yi muasır medeniyetler seviyesine taşıyacak bu anayasa değişikliğine ne demesini beklersiniz. Ona da rejim sorunu dedi. Ey CHP, ey Kemal Bey, uyan artık. Türkiye rejimini seçti. Her ne kadar siz Meclis’te kürsü işgal ederek, ayak ısırarak, burun kırarak bu anayasayı engellemeye çalıştıysanız da başaramadınız. Şimdi söz milletindir.

‘DERSİNİ VERECEK’

Başbakan Yıldırım, “Neden evet” dediklerine ilişkin de şu değerlendirmeyi yaptı: “PKK ‘hayır’ diyor onun için ‘evet’ diyoruz. FETÖ ‘hayır’ diyor onun için ‘evet’ diyoruz. HDP ‘hayır’ diyor, onun için ‘evet’ diyoruz. ‘Hayır’cılara bakın ona göre kararınızı verin. Bölücülüğe ‘evet’ diyen, FETÖ’ya ‘evet’ diyenlere bu millet nisanda, referandumda dersini verecek. Bölücülerden de FETÖ’cülerden de vesayetçilerden de ‘evet mührünü’ vurarak hesabını soracaktır.” Konuşmaların ardından, Başbakan Yıldırım ve protokol üyelerinin butona basmasıyla temel atma töreni gerçekleştirildi.

BAŞBAKAN SÜRPRİZİ

Başbakan Binali Yıldırım, program esnasında bir vatandaşın davetini kabul ederek evine konuk oldu. Özel halk otobüsü şoförü 4 çocuk babası Rahmi Aslan’ın Üsküdar Küplüce Mahallesi’ndeki evine giden Başbakan Aslan ailesini de şaşırttı. Aile kapıyı açtıklarında baba Rahmi Aslan’ın yanında Başbakan Yıldırım’ı görünce şaşkınlıklarını gizleyemedi. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı’nın da eşlik ettiği ziyaret, yaklaşık yarım saat sürdü. Ailenin sorunlarını dinleyen Yıldırım, ilgili bakan ve belediye başkanlarıyla telefonla görüşerek gerekli talimatları verdi. Başbakan daha sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Tarabya Huber Köşkü’nde kabul edildi.

SİZE HER ZAMAN İNANDIK, GÜVENDİK

Başbakan Binali Yıldırım, oy kullanacak Ak Parti Gençlik Kolları üyeleri için özel mektup kaleme aldı. Mektup, Türkiye genelinde, Ak Parti Gençlik Kollarının sandık yönetim kurulu üyeleri tarafından oy kullanacak Ak Partili gençlere elden teslim ediliyor.

Yıldırım tarafından isme özel olarak gönderilen mektup, referandum öncesi gençlere çağrı niteliği taşıyor. Ak Partili gençler, mahallelerde düzenlenen ‘Genç Kürsüler’e davet ediliyor. Burada gençlerin, Ak Parti politikaları ve anayasa değişikliği kanuna ilişkin soruları, parti yetkililerince cevaplandırılıyor.

Yıldırım, gençlere gönderdiği mektupta, Türkiye’nin son derece önemli bir dönüm noktasında olduğunu, bugünlerde, yeni Türkiye’nin enerjisi ve dinamizmi olarak gençlere ve bu davanın tüm gençlerine yürekten inandığını belirtti. Mektubunda “Unutma ki bu davanın, gençlik teşkilatlarında sizlerin üstlendiği görevleri yaparak yetişmiş bir lideri var. Gençlik ayağa kalkarsa Türkiye ayağa kalkar düsturuyla bu davanın liderine layık bir teşkilat olabilmek için sana büyük bir görev düşüyor” ifadelerine yer veren Yıldırım, şöyle devam etti:

“Bizler, 1 milyon 500 binden fazla üyeye, 50 bin mahallede görevli, 250 binden fazla aktif teşkilat mensubuna sahip Gençlik Kollarımıza her zaman inandık ve güvendik. Bu davanın teşkilatlanma modelinin temelinde mahalle teşkilatlarımız olduğunu biliyoruz. Gün, mahallemizdeki tüm genç kardeşlerimize ulaşıp, onlara bu kutlu davayı anlatma ve onları partimize kazandırma günüdür. Özellikle gençlerimizin, manevi değerlerin istismarı suretiyle, kendi ülkesine ve kendi milletine savaş açan, ihanet şebekelerinden ve terör örgütlerinden uzak durması, bu tuzaklara düşmemesi için Ak Parti gençliğinin daha aktif bir şekilde, sandıktaki, sokaktaki, mahalledeki gence ulaşması bizim için son derece önemlidir.”

(AA)


En Çok Aranan Haberler