HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Binali Yıldırım: "Uzun namlulu silahlarla ateş açarak içeri girmişler"

Başbakan Binali Yıldırım ve Arnavutluk Başbakanı Rama ile ortak basın toplantısı düzenledi. Yıldırım, saldırıyla ilgili son bilgileri açıkladı.

Başbakan Binali Yıldırım, "Teröristler normal güvenlik sisteminden geçemeyince tarayıcılardan, polis kontrolünden geçemeyince geri dönüp valizlerinde bulunan uzun namlulu silahlarla gelişigüzel ateş açmak suretiyle içeri girebilmişler" dedi.

Başbakan Yıldırım, Arnavutluk Başbakanı Edi Rama'yı Çankaya Köşkü'nde kabul etti. Rama-Yıldırım ikilisi gerçekleştirdikleri görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenledi.

Başbakan Yıldırım açıklamalarının ardından, Atatürk Havalimanı'nda gerçekleştirilen terör saldırısının detayları ve saldırıyı gerçekleştiren örgütün kesinleşip kesinleşmediği hakkındaki soruyu şöyle cevapladı:

"Bu konuda çalışmalar devam ediyor. Patlama büyük bir patlama. Dolayısıyla tespit zaman alıyor ama terör olayını işleyenler konusundaki düşüncemiz ağırlık kazanarak devam ediyor. DEAŞ olduğuna işaret ediyor. Herhalde bir iki gün içinde çalışmalar tamamlanır ve canlı bombaların kimliği dahil bütün bilgiler kamu ile paylaşılmış hale gelir."

-SALDIRININ MEYDANA GELİŞ ŞEKLİ-

"Dünkü hadise ile ilgili bir hususu vatandaşların bilmesinde yarar var" diyen Yıldırım, Atatürk Havalimanı saldırısına ilişkin şunları söyledi:

"'Havaalanında güvenlik zafiyeti var mı, yok mu?' tarzında muhabbetler oluyor. Şunu belki kamuoyunun bilmesinde yarar görüyorum. Teröristler normal güvenlik sisteminden geçemeyince tarayıcılardan, polis kontrolünden geçemeyince geri dönüp valizlerinde bulunan uzun namlulu silahlarla gelişigüzel ateş açmak suretiyle içeri girebilmişler. Biri dışarıda patlatmış kendini. Diğer ikisi panikten yararlanarak içeri girmiş içeride patlatmış. Bu bakımdan, farklı yorumlara itibar edilmemesini vatandaşlardan istiyorum."

-"İLAVE TEDBİRLER HAZIR BULUNDURMAK GEREKİYOR"-

Başbakan Yıldırım, havaalanlarında güvenlik kontrollerinin artırılabileceğini, "Havaalanında fiziki kontrol yapmak yetmez. Dışarıdan silahla yapılabilecek herhangi bir müdahaleye karşı da belki ilave tedbirler hazır bulundurmak gerekiyor. Havaalanlarımızın girişlerinde özellikle özel eğitilmiş güvenlik elemanlarımızın daha fazla mevcudiyetini artıracağız" diyerek belirtti.

-"BU GÖRÜŞME VERİMLİ VE YAPICI BİR GÖRÜŞMEDİR"-

Yıldırım, Türkiye-Rusya ilişkilerinin geldiği son durum hakkında sorulan soruya şu yanıtı verdi:

"Rusya ile Türkiye arasında ilişkilerin normale dönüştürülmesi süreci birkaç gün önce karşılıklı her iki liderin mektuplaşmasıyla başladı ve bugün de bir telefon görüşmesi gerçekleşti. Bu görüşme verimli ve yapıcı bir görüşmedir. Özellikle Putin, Cumhurbaşkanı'mıza dün İstanbul'da gerçekleşen terör saldırısı olayı dolayısıyla milletimizin acılarını paylaştığını ve terörün her türlüsünü lanetlediğini açıkça ifade etti. Tabi bir şey daha bizi memnun etmiştir. Kendisi yaşanan bu olayın ilişkilerin normalleşme sürecinin daha da hızlandırılması gerektiğini göstermiştir diye bir irade ortaya koydu.

-"RUSYA-TÜRKİYE KRİZ ÖNCEKİ GÜNLERE DÖNMÜŞ OLACAK"-

Bugün yarın alacakları kararla birlikte tekrar Rusya-Türkiye kriz önceki günlere süratle dönmüş olacak. Gerek turizm, ticaret ve karşılıklı yatırımlarda süratli bir normalleşme ve ilişkilerin düzelmesi tekrar başlamıştır. Terör örgütlerine karşı mücadelenin daha etkin ve birlikte yapılması konusunda da tam bir irade birliği ortaya konulmuştur."

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler