HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Binali Yıldırım kabine listesini Erdoğan'a sundu

AK Parti Genel Başkanı Binali Yıldırım, yeni kabine listesini Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sunmak üzere konutundan çıktı ve Beştepe'deki Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne geldi.

Binali Yıldırım kabine listesini Erdoğan'a sundu

Binali Yıldırım, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la görüşmek üzere saat 10.30 sıralarında sivil plakalı bir araçla Beştepe'deki Cumhurbaşkanlığı Sarayı'na giriş yaptı. Yıldırım, yeni kabine listesini Erdoğan'a sundu. Yıldırım'ın birazdan yeni Bakanlar Kurulu'nu açıklaması bekleniyor.

Başbakanlık Konutu'ndan çıkışta gazetecilerle konuşan Binali Yıldırım, "Sizin için hakikaten üzülüyorum, böyle erken saatlerde aç susuz burada durmamız beni üzüyor. Bu kadar erken saatte gelmenize gerek yok. Siz çağırın ben gelirim" dedi.

1405 DELEGENİN OYUNU ALMIŞTI

Yeni kabinenin Erdoğan tarafından onaylamasının ardından, hükümet programı ve güven oylaması takvimi Meclis'te işleyecek.

Binali Yıldırım dün yaptığı açıklamada, kabine listesinin hazırlanmakta olduğunu belirtmiş ve Dünya İnsani Zirvesi için İstanbul'da bulunan Erdoğan'ın müsait olduğunda listeyi sunacağını belirtmişti.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, dün yapılan AK Parti 2. Olağanüstü Kongresi'nde bin 405 delegenin oyunu alarak genel başkan seçilmişti.

Başbakan Davutoğlu'nun Cumhurbaşkanı Erdoğan'a istifasını sunmasının ardından, Erdoğan, 65. Hükümeti kurma görevini Binali Yıldırım'a vermişti.


Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler