HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Binali Yıldırım'a seçim yüzdesi göndermesi

"Matematiği bilen herkes yüzde 51 aldığı zaman kazanacağını biliyor”

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı ve Adayı Aziz Kocaoğlu, AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım'ın "Bize yüzde 50 yeter" açıklamasına göndermede bulunarak, "Matematiği bilen herkes yüzde 51 aldığı zaman kazanacağını biliyor” dedi.

Başkan Kocaoğlu, İzmir merkezli olarak çeşitli illerde düzenlenen liman operasyonu kapsamında gözaltına alınan ve serbest bırakılan İzmir Deniz Ticaret Odası Başkanı'nı ziyaret etti. Ziyaretin gecikmeli olarak yapıldığını hatırlatan Başkan Kocaoğlu, oda başkanı Yusuf Öztürk'e geçmiş olsun dileklerini ileterek, "Ziyaretimiz bugüne kaldı. Siz bir gittiniz geldiniz. Hayatta her şey olabiliyor maalesef. İnsanız, önemli olan sağlıklı şekilde hayata devam edebilmek” dedi.

YILDIRIM'A SEÇİM YÜZDESİ GÖNDERMESİ

Aziz Kocaoğlu, AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım'ın Foça temasları kapsamında Kocaoğlu'nun yüzde 60 hedefine karşılık, ‘Bize yüzde 50 yeter' açıklamasına ilişkin değerlendirmede bulundu. Kocaoğlu şöyle konuştu: "Aday oluyoruz, kendimizi milletimize teslim ediyoruz. Ne derlerse o. Eve git derlerse eve, belediyeye git derlerse belediyeye gideceğiz. Sandıklar daha önceden açılmıyor. 30 Mart akşamı açıldığı zaman herkesin ne aldığı, yüzde 10- 20 ya da 50 mi alıyor, göreceğiz. Matematiği bilen herkes yüzde 51 aldığı zaman kazanacağını biliyor. Biz oylara ipotek koymuyoruz. Milyonlarca seçmen oy kullanacak. Milletimiz neylerse güzel eyler. Aday oluyoruz, kendimizi milletimize teslim ediyoruz. Ne derlerse o. Eve git derlerse eve, belediyeye git derlerse belediyeye gideceğiz. Hayırlısı olsun.”

"2017'DE TRAMVAYA BİNERİZ"

Binali Yıldırım'ın, tramvay hattının sahil ile ilişkiyi keseceği yönündeki eleştirilerinin doğru olmadığını savunan Kocaoğlu "Tramvay konusunda biz bütün İzmirli hemşehrilerimizle konuştuk. Tramvayın kenti böleceğine inanmıyoruz. Proje bittiği zaman; yürüyen bantlar ve kıyıya ulaşımı kolaylaştıracak merdivensiz sanat eseri köprüler yapıldığı zaman kent bölünmemiş olacak. Ayrıca raylı sisteme geçiş kolaylaşacak. Kentin havası kirlenmeyecek. Fosil yakıt yerine elektrik kullanılacak. Bütün bu avantajları düşünürsek bize göre son derece önemli bir proje. Projeye İzmirlilerle birlikte karar verdik. Yapımı için üç yıl öngörüyoruz. 2017 başında tramvayla seyahat etmeye başlarız” dedi.

Kocaoğlu bir ara gündeme gelen ‘Havaray' projesi için ise, "Daha yeni bir sistem. Kente ne getirir, ne götürür iyi bakmak lazım. Beton kolonlar söz konusu olur” diye konuştu.

İLK GEMİ İÇİN SAYILI GÜNLER KALDI

İzmir denizciliğinin gelişmesi için pek çok proje ürettiklerini ve Körfez'in temizlenmesi, yeni yat limanlarının yapılması, İzmir Limanı'nın iyileştirilmesi gibi projelerin bunlara örnek olduğunu dile getiren Başkan Kocaoğlu, konuşmasını şu sözlerle sürdürdü: "İzmir Limanı çok büyük öneme sahip. Doğu ve Güney Ege'yi taşıyacak olan liman burası. Kim ne derse desin, İzmir Limanı büyüyerek yük limanı olmaya devam edecektir. Kentin çıkarı buradadır. Ciddi bir işbirliğine ihtiyacımız var. Yapımı süren karbon- kompozit gemilerimizin ilki testlerden geçti. Sanıyorum haftaya Çarşamba ya da Perşembe günü İzmir'de olacak. İnşallah umduğumuz gibi olur.”

Kocaoğlu, deniz ulaşımını çevre ilçelere taşıyacak 32 nat'lık büyük gemilerden birinin de yaz aylarına kadar yetiştirileceğinin müjdesini verdi. Kocaoğlu "Hani biz gidip gemileri alacaktık. Bizi de İzmir'e kadar getirirlerdi” dedi.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler