HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Binali Yıldırım:"İzmirli yerel yönetimlerde vizyon yok"

AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, Karaburun ve Çeşme'ye çıkarma yaptı.

AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, İzmirlilerin 30 Mart tarihinde ‘hizmet ve yerel kalkınma' diyeceğini belirterek, "İş bilmezlik ve laf üretmekten iş yapmaya vakit bulamadılar. Bu ne İzmir'in ne de Karaburun'un kaderidir” dedi. İzmir Karaburun yolunu eziyet olmaktan çıkardıklarını belirten Yıldırım, acil durumlar için heliport yapılacağını açıkladı.Çeşme'de miting düzenleyen Yıldırım, Alaçatı'da havaalanı açacaklarını söyledi.

İlk olarak Karaburun'a bağlı Küçükbahçe köyünde vatandaşlara arsa tapularını dağıtan Yıldırım, Hazine'nin köy muhtarlığı tarafından parsellenerek hak sahiplerine taksitle sattığı arsaların tapusunu 35 kişiye verdi. Karaburun Belediye Başkan Adayı Hüseyin Onur Altın ile yaklaşık 500 nüfusu olan Küçükköy'de arsa tapusu dağıtan Yıldırım, şöyle konuştu: "İzmir hizmet fakiri bir il. Yerel idareler İzmir'e hiçbirşey yapmadı. İzmir Türkiye'nin en fazla gecekondusu olan, altyapısı olmayan, otopark sorunu had safhaya ulaşmış bir ili haline geldi. Türkiye'nin incisi, istiklal mücadelemizin birincisi, ihracatın öncüsü İzmir bu hale düştü. İş bilmezlikten, laf üretmekten iş yapmaya vakit bulamadılar. Hiç üzülmeyin, bu ne İzmir'in ne de Karaburun'un kaderidir. 30 Mart'ta İzmir ‘hizmet, yerel kalkınma' diyecek. Sizlerin desteği ile işsizliği azaltacağız, Hayat İzmir ile 1414 projelerimizi birer birer gerçekleştireceğiz.”

Türkiye'nin birlik ve beraberliğini kimsenin bozamayacağını, yetkiyi milletten aldıklarını ifade eden Yıldırım, "Arkamızda dağ gibi millet var” dedi. Karaburun'un en büyük ihtiyaçlarından birinin yol olduğunu kaydeden Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü: "Urla'dan Mordoğan'a kadar yolu yaptık. Mordoğan-Karaburun arası ihalesini yaptık çalışmalar başladı. Karaburun-İzmir arası eziyet olmaktan çıkacak. Keyifli bir yolculuk yapılacak. Bu yol belki de sizin uzun zamandır hayal ettiğiniz bir şey. Belki bu yol için siyasetçiler size söz vermiştir. Biz söz verip yapmayanlardan değiliz, söz vermeden biz bu yola başladık. Buraya aday bile olmadan hizmetlere başladım. Buranın çünkü ihtiyacı var. Hizmet vatandaş için yapılır. Biz herzaman hizmeti siyasetin üstünde tuttuk.”

Karaburun'da turizm ve eğitime yönelik projelerin olduğunu, hastane ve sağlık ocağı yatırımlarının sürdüğünün altını çizen Yıldırım, bir de heliport sözü vererek şöyle konuştu:"Koçaner mevkiinde heliport yapacağız. Acil bir durumda helikopter gelecek en yakın bölge hastanesine ulaştıracak. Yarımada'nın ele aldığımız sorunlarına el atıldı ve bu noktaya geldi. 30 Mart'tan sonra hizmetler çok daha kolay olacak.”

ALAÇATI'YA HAVAALANI AÇIYORUZ

AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, Çeşme'ye ikinci yat limanı ihalesinin yapıldığını, TOKİ ihalesinin 22 Nisan ve 28 Nisan'da yapılacağını belirterek, "Alaçatı havalimanını da açacağız” diye konuştu.

Çeşme mitinginde yaklaşık iki bin kişiye seslenen Binali Yıldırım, son yaşanan gelişmeler üzerine müzik programı yapılmasını yasakladı. Jeotermal kaynakların kullanılacağını ve Çeşme'nin yıl boyu turizme açılacağını planladıklarını belirten Yıldırım, şunları söyledi: "İkinci yat limanının da ihalesi yapıldı, TOKİ ihalesi de 22 Nisan ve 28 Nisan'da yapılacak. Alaçatı havalimanını açacağız. Alaçatı havaalanı arazisi 20 Şubat'ta Ulaştırma Bakanlığına devredildi. İhale hazırlıkları yapılıyor. Bu sene temelini atıyoruz.”

Alaçatı'daki Petek Evlerinin tapu sorununa da değinen Yıldırım, 21 yıldır çözülemeyen bu tapu sorununu çözeceklerini ifade etti. Çeşme'de yat limanının olduğu yerin toz toprak içinde, çöplerin atıldığı bir yer olduğunu hatırlatan Yıldırım, bugün yat limanının Çeşme'nin en güzel yerlerinden biri olduğunu kaydetti.

Çeşme'nin büyük bir potansiyeli olduğunu ancak bu potansiyeli değere dönüştüremediğini ifade eden Yıldırım, sözlerine şöyle devam etti: "30 Mart, Çeşme'nin değişim günü olacak. İzmir'i yönetemeyenler, İzmir'i ileri götüreceğiz diyenler geri götürdü. Kaçak yapılaşmayla, gecekondularla şehrin geleceğini kararttılar. Bunların daha fazla İzmir'e zarar vermesine İzmirli müsaade etmeyecek. İzmir, 30 Mart'ta hizmetle buluşacak.”

Rakip adayın 5 senede İzmir'e 302 kilometre metro yapacağını vaad ettiğini hatırlatan Yıldırım, şöyle konuştu: "10 senede 3 kilometreyi yapamayan, 302 kilometreyi 100 yılda yapabilir. İzmir'in buna tahammülü var mı? Biz iki kıtanın altından, denizin 62 metre derinliğinden tünelleri geçirdik, Türkiye'nin en büyük ikinci havaalanı Adnan Menderes havaalanını 16 ayda bitirdik, bunlar hazır teleferiği 10 senede çalıştıramadı. Onlarla aramızda bu kadar fark var. Biz, doğudan batıya, kuzeyden güneye Türkiye'nin her yerine hizmet götürdük.Biz her zaman halkın içinde olduk.”

"ÇEŞME KAZANSIN İZMİR KAZANSIN"

AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Binali Yıldırım, Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu ile sivil toplum örgütleri, turizmci ve işadamları toplantısına katıldı. Ilıca Hotel'de düzenlenen toplantıda konuşan Yıldırım, şunları söyledi: "30 Mart'ta İzmirliler, Çeşmeliler olarak karar vereceksiniz. Vereceğiniz karar ne olursa olsun, bu kararın sonunda İzmir kazansın, Çeşme kazansın. Hizmet ile ideolojiyi yarıştırmayalım”

Yöneticilerin şikayet ve mazeret sunma haklarının olmadığını belirten Yıldırım, söyle konuştu: "İzmir'in belediye başkanları sürekli Ankara'yı şikayet ediyor. Hangi iş olmadıysa Ankara yüzünden olmadı, hangi iş yapıldıysa kendileri yapmış gibi reklamını yapıyorlar, öyle anlatıyorlar. Suçu başkasına atmak, başarısızlığa sahip çıkmamak genel kaidedir. Yapamamanın üstünü örtmektir. Beceriksizliğe perde germektir. Kim garipse suç onun olur. Biz bugüne kadar mazerete sığınmadık, tüm çabamızla verdiğimiz sözleri yerine getirmeye çabaladık. Sorunun değil hep çözümün bir parçası olduk.”

İZMİR'DE PLAN YOK

Hayat İzmir 1414 projelerinden söz eden Yıldırım, rakiplerin projelerini eleştirmesine yönelik, "Bu kafayla İzmir nereye gider? Alsancak'ta şehrin merkezinde 25 yıldır duran çukur var. Çeşme'de plan yok diyorsunuz, İzmir'in planı mı var? Plan bir şehrin anayasasıdır. İzmir'de yok ki Çeşme de olsun” diye konuştu.

Çeşme'ye termal kaplıca ve kongre turizmi için gerekli tesisler yapılacağını söyleyen Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü: "Biz İzmir'i konuşalım. İzmir için vizyon ve projeleriniz var mı, bunu konuşalım. İzmir'in4 milyon nüfusu var, yılda 1.4 milyon yabancı misafir geliyor. Antalya'nın nüfusu 2 milyon ama 11 milyon yabancı misafir geliyor. Muğla bile 4 milyon yabancı misafir kabul ediyor. İzmir'in eksiği nedir? Tarihi, kültürel zenginliği mi az, iklimi mi kötü? Hayır, sadece vizyonsuz yerel yöneticileri var. Şehre verecekleri bir heyecan yok. Sürekli ideolojik siyaset yapıyorlar. Biz İzmir'e sadece hizmet vaat ediyoruz. Daha fazla iş ve aş vaat ediyoruz. Bizim projelerimizle İzmir'e 5 yıl sonra gelecek turist sayısı 6 milyon olacak. İşsizlik yüzde 14.5'dan yüzde 8'e düşecek. Milli geliri 11 bin dolardan 22 bin dolara çıkacak. Hayat İzmir 1414 projeleri İzmir'e hayat verecek, yerelde kalkındıracak. Hepsi, teker teker çalışılmış projelerdir. Bakın Çeşme'ye son 10 yılda eğitimde 16 yeni okul, 175 derslik kazandırmışız. Çeşme-Alaçatı 45 kilometre bölünmüş yol yapıldı bitti. Urla-Çeşme 70 milyon yatırımla toplam 45 kilometre olan yol, bölünmüş yol haline getiriliyor.”

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu, şehirlerdeki sorunların çoğunluğunun yerel yönetimler tarafından çözülmesi gerektiğini kaydederek "Binali Yıldırım'ın yaptıklarını sadece Türkiye'de yaşayanlar değil dünya biliyor. Bugüne kadar Türkiye'de yaptıkları yanında İzmir'e yapacakları çok kolay olacaktır. Türkiye'nin AB sürecinden hiç vazgeçmemesi gerektiğini biliyor, yerel kalkınma dahil Avrupa standartlarına ulaşılması gerektiğini düşünüyoruz” şeklinde konuştu.

İHA

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler