HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

'Bizim amacımız ne biliyor musunuz?'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 23'üncü MÜSİAD Olağan Genel Kurulu toplantısında konuştu.

Erdoğan, seçim beyannamelerinde yer alan Diyanet İşleri Başkanlığı’nın kapatılacağı tartışmalarına ilişkin yaptığı konuşmada “Milli Birliğimize ve beraberliğimize çok büyük zarar veriyorlar. Değerlerimiz yaşamak ve yaşatmak en büyük görevimizdir. Bir taraftan din istismarı yapacaksın öbür taraftan Diyanet İşleri Başkanlığını kaldıracaksın…” dedi.

'HAMDOLSUN BİZE 20 BAŞKAN GELDİ'

Erdoğan, "Biz isterdik ki sayın Putin, Holland Ermenistan’a gitmesin Çanakkale Ermenistan’a yönelik bir cevap vermedik ki, adım atmadık. Oraya iki başkan gitti, hamdolsun bize 20 tane devlet başkanı geldi" sözleriyle sert eleştirilerde bulundu.

'BİZİM AMACIMIZ BUDUR'

Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen etkinlikte konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin IMF’e 23.5 milyar dolarlık ödeme yaptığını hatırlatarak, merkez bankasırezervlerinin ise 120 milyar dolar seviyesinde olduğunu söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gezi olayları sürecinde faizlerin 4,6 seviyesinde olduğunu amaçlarının bu oranı yüzde 2.5 seviyesine indirmek olduğunu ifade ederek, “Gezi olayları sadece içerde tezgahlanmış değil; dışarıda uzantılar var” dedi.

'PARTİLER BOL KESEDEN ATIYORLAR'

Erdoğan, siyasi partilerin açıkladığı seçim vaatlerini değerlendirirken “Gördüğüm manzara iç açıcı değil” dedi. Erdoğan, partilerin açıkladığı asgari ücret vaatlerini de eleştirerek “Bunlar bol keseden atıyor” dedi. Türkiye’nin gelir dağılımı eşitsizliği giderek 2 ülkeden biri olduğunu kaydeden Erdoğan, asgari ücretten, emeklilere kadar, milli gelirdeki artışın üzerinden bir artış yaptıklarını kaydetti.

'SAĞLIKTA ÖNEMLİ BİR AŞAMA KAYDEDİLDİ'

Türkiye’nin sağlık sektöründe önemli bir aşama geldiğine işaret ederek, geçmiş dönemlerde ilaç bulmakta zorluklarını işarete etti. Erdoğan, eğitim sistemine yönelik yapılan katkıların da önemli bir aşamayı yakaladığına işaret ederek, ekonomi ile ilgili vaatlerin üretmeden dağıtmaya yönelik olduğunu kaydederek bu yaklaşımların doğru olmadığını kaydetti.

'İMAM HATİPLERE YÖNELİK YANLIŞ UYGULAMA VAR'

İmam Hatip Liselerine yönelik yanlış uygulamaların olduğunu aktaran Erdoğan, meslek liselerinin Batı ülkelerine kıyasla geride kaldığını aktardı. Erdoğan, bazı siyasi partilerin seçim beyannameleri arasında yer alan 8 yıllık kesintisiz eğitim planına ilişkin ise “Biz bu şifrenin ne anlama geldiğini biliyoruz” diyerek İmam Hatip Liseleri’nin kapatılmak istendiğini söyledi.

'MİLLİ BİRLİĞİMİZE BÜYÜK ZARAR'

Erdoğan, seçim beyannamelerinde yer alan Diyanet İşleri Başkanlığı’nın kapatılacağı tartışmalarına ilişkin yaptığı konuşmada “Milli Birliğimize ve beraberliğimize çok büyük zarar veriyorlar. Değerlerimiz yaşamak ve yaşatmak en büyük görevimizdir. Bir taraftan din istismarı yapacaksın öbür taraftan Diyanet İşleri Başkanlığını kaldıracaksın…” dedi.

'HEPSİ BELGELİ'

Erdoğan konuşmasının devamında şunları söyledi: Tarihlerindeki lekeleri bir bir temizlemeye davet ediyorum. Bu konuda en son söz söyleyecek ülkelerden biri Almanya, Rusya, Fransa... Almanya'nın yol açtığı iki dünya savaşında yaşananlar ortada Cumhurbaşkanının böyle bir tavır sergilemesi anlaşılır şey değil Rusya’nın 1917’den beri kendi topraklarından hayatını kaybeden milyonlarca insanlar var Fransa'da aynı, kötü sicili tüm dünyanın malumu… Hepsi belgeli. Bizi eleştirenler önce kendi geçmişlerindeki kanlı izlerin hesabını vermek zorudadır.

'ORAYA 2 BAŞKAN GİTTİ...'

Biz isterdik ki sayın Putin, Holland Ermenistan’a gitmesin Çanakkale Ermenistan’a yönelik bir cevap vermedik ki, adım atmadık. Oraya iki başkan gitti, hamdolsun bize 20 tane devlet başkanı geldi. Eyy Avrupa Birliği bize akıl verme, kendine sakla!’ Arşivleriniz açın diyorsunuz! Biz 15 yıldır hazır olduğumuzu söylüyoruz Bunların dilleri var konuşamıyor, kulakları var duymuyorlar. Arşivlerimizi açmaya hazırız...

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler