HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Böke: Hükümet, FETÖ'yü, temizlemekle mükellef

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Selin Sayek Böke, CHP'li gençlerin kampına katılmak üzere İzmir'e geldi.

Böke: Hükümet, FETÖ'yü, temizlemekle mükellef

İl teşkilatını da ziyaret eden Böke, "Türkiye'de, gerçekten teslim edilmiş olan devletin içerisinden FETÖ'yü temizlemekle mükellef olan bir hükümet var. Bunları yerleştirdiler, şimdi temizlemek durumundalar. Bunu yaparken hukuka özen gösterilmediği açık biçimde ortada. Bizim talep ve ısrarımız bu temizliği hukuk içerisinde yapılması" dedi.

CHP'nin düzenlediği gençlik kampına katılacak olan Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Selin Sayek Böke, İzmir'e geldi. Kentte ilk olarak il teşkilatını ziyaret eden Selin Sayek Böke, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Aydınlık Türkiye inşa etmek için çalışmaları gerektiğini, gençlere yönelik programlar yaptıklarını söyleyen Böke, "Gençlik kampında yarının Türkiye'sini bugünden kuracak gençlerle tartışacağız. Nasıl kuracağımızı tartışacağız. Esasan Türkiye'nin bu tarz tartışmalara ihtiyacı var. Meclisi yok sayan, KHK'larla hukuku tamamen yerle bir etmiş yaklaşım, gençlere tamamen düşünme, düşünebilme ve sorma, sorma ve eleştirme alanını ortadan kaldırdı. Türkiye'nin bir işsizlik sorunu var. Her beş gençten birisi işsiz dolayısıyla bizim İzmir'deki konumuz işsizlik ve işsizliğin altında ezilmiş gençlerimize daha iyi bir geleceği siyasete onları dahil ederek nasıl kurabileceğimize yönelik çalışmalar yapacağız" dedi.

30 BİNDEN FAZLA BAŞVURU OLMUŞ

FETÖ soruşturmalarında partilerine ulaşan başvurulara yönelik de açıklama yapan Selin Sayek Böke, "Toplam aldığımızı telefon sayısı, 30 bini geçti. Bunların içerisine doğrudan başvurularda var. Rakam bize şunu gösteriyor. KHK'larla esasen FETÖ temizliği yapılırken bunu gölgeleyecek şekilde cadı avcılığının da içerisine eklediğini gösteriyor. Türkiye'de gerçekten teslim edilmiş olan devletin içerisinden FETÖ'yü temizlemekle mükellef olan bir hükümet var. Bunları yerleştirdiler, şimdi temizlemek durumundalar. Bunu yaparken hukuka özen gösterilmediği açık biçimde ortada. Bizim talep ve ısrarımız bu temizliği hukuk içerisinde yapılması. Bu mağduriyetler, geleceğe dair açlık ve kaygı barındırıyor. Haksızlıkları ortadan kaldırmak için çalışıyoruz" dedi.

Erken seçim tartışmalarıyla ilgili soruyu da yanıtlayan Böke, kendilerine ulaşmış seçim programı olmadığını, gündemlerinde de seçim olmadığını, ama yaşanacak Türkiye'yi kurmak için örgütle sahada yoğun çalışma içerisinde bulunduklarını yarın yapılacak bir seçime hazır olduklarını ifade etti.

(DHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler